RSA Europe 2008'de Ana Gündem Veri Güvenliği, Sanallaştırma ve Saas



Ekleyen
robut
Güncelleme Zamanı
08.09.2009

Veri kayıplarını önleme konusu, önümüzdeki hafta Londra'da düzenlenecek olan RSA Conference Europe 2008'in ana gündem maddesi olacak.

RSA Konferansıİngiltere Enformasyon Delegesi Richard Thomas, 27 ile 29 Ekim tarihleri arasında ExCel Londra'da düzenlenecek olan konferansta açılış konuşmasını yapacak 7 konuşmacıdan biri olacak.

RSA Conference Europe yöneticisi Lyda Lynch, Richard Thomas'ın kendinin ve ofisinin rolünden bahsedeceğini açıkladı. Lynch konuyla ilgili olarak, "Kendisi aynı zamanda, son dönemde İngiltere'nin kamu ve özel sektörlerinde, kamuoyunca iyi bilinen veri kayıplarına neden olan hatalardan neler öğrenilebileceğini, konferanstaki dinleyicilerle paylaşacak." açıklamasını yaptı.

İngiltere ağ güvenliği bakanı Baroness Pauline Neville-Jones, milli bir güvenlik gündemi geliştirme ile ilgili pratik ve politik konulara yoğunlaşacak.

Veri güvenliği temasına devam eden paneldeki European Commission konuşmacıları, güvenlik yazılımları tedarikçileri ve hukuk firmaları, kişisel verilerle ilgili güvenlik ihlallerini ve tehditlerini rapor etmekle ilgili yeni yükümlülük tekliflerini içerecek olan, Avrupalı veri güvenliği düzenlemelerindeki değişiklikleri tartışacak.

70 güvenlik ihlali durumlarından biriyle ilgili olan bir oturumda, verilerin güvenliklerinin kırılmasının maliyetinin nasıl belirleneceğine ve ayrıca veri kayıplarını önlemek için geliştirilen stratejilere ve eğilimlere göz atılacak.

Güvenlik tehditlerinin artan bir şekilde karmaşıklaşması ve düzeni de, panelde el üstünde durulacak diğer bir önemli konu.

"Casusluk, siber savaş ve yeni e-dolandırıcılık yöntemleriyle ile ilgili her gün çok daha fazla şey duymaya başladık." diyor Lynch.

Panelde, casusluk faktörünün neden şirketinizin güvenlik denkleminin bir parçası olması gerektiğiyle, gelişen tehditlerle, "spyware"lerin (casus yazılım) son durumlarıyla ve saldırının ve savunmanın değişen ekonomisiyle ilgili oturumlar olacak.

Hizmet için yazılım ve güvenlik (SaaS) konusu çok konuşulduğundan, panelde bu işletme modelinin risklerini ve avantajlarını ele alan oturumlar da olacak.

Diğer bir önemli konunun ise sanallaştırma (virtualisation) olduğunu söyleyen Lyda Lynch konferansın önceliklerini ve ele alacağı önemli konuları, "Panelde, sanallaştırma teknolojisinin yatırımda önemli geri kazanımlar sağlamasına karşın, bu teknolojinin yayılmasını ve dağıtılmasını engelleyen, sanallaştırma ile ilgili güvenlik endişelerini konu alan birçok oturum bu güvenlik konusunu ele alacak." şeklinde açıkladı.

Panelde siber suçlara müdahale etme ve kritik bilgi altyapısını korumak üzerine, sıkı denetim politikası ile ilgili bir oturumun da yapılacak.