"Sanallaştırma yönetimi aracı"nın fiyatı ve piyasaya çıkış tarihi belirlendi



Ekleyen
cetin
Güncelleme Zamanı
08.09.2009

Microsoft'un Hyper-V'si çıktı fakat şirketten yapılan açıklamaya göre bunu yönetmek için kullanılacak yazılım yılsonundan önce kullanılamayacak.

 Sanallaştırma yönetimi aracı nın fiyatı ve piyasaya çıkış tarihi belirlendiMicrosoft, Virtual Machine Manager (VMM) 2008 yazılımının geçen yıl tanıtılan System Center Server Management Suite Enterprise (SMSE)'dan ayrı olarak bağımsız çalışabilir bir ürün olarak piyasaya sürüleceğini açıkladı.

Microsoft ayrıca, Hyper-V'nin Aralık ayı sonunda piyasaya çıkacağını duyurmuştu fakat Hyper-V açıklanan süreden neredeyse iki ay önce piyasaya çıktı. Bu çıkış tarihi Windows Server 2008'in sürekli ertelenmesi sebebiyle birçok kez gözden geçirildi. Hyper-V sonunda sunucudan çıkarıldı ve üç hafta önce ayrı bir modül olarak yayınlandı. Nisan ayında bir Microsoft yetkilisi VMM 2008'in Hyper-V'den 30 ila 60 gün sonra piyasaya çıkarılacağını söylemişti.


Microsoft VMM'yi kullanıcılara ilk defa bağımsız olarak sunacak. 2007 sürümü yalnızca System Center Operations Manager (Sistem Merkezi İşlemleri Yöneticisi) , Configuration Manager (Yapılandırma Yöneticisi) , Data Protection Manager (Veri Koruma Yöneticisi) ve Virtual Machine Manager (Sanal Makine Yöneticisi) gibi özellikler için yazılım yönetimi lisansları barındıran SMSE ile kullanılabiliyordu.


Microsoft, VMM için bağımsız lisansların fiziksel ve sanal sunucuların yönetimi için tasarlanan SMSE'ye göre yüzde 10 ila 15 daha düşük maliyetli olacağını açıkladı.


Microsoft, VMM 2008 piyasaya çıktığında Operations Manager,Configuration Manager ve VMM ile gelen diğer yöneticilere yapılan güncelleştirmeler yüzünden SMSE'nin 1.290 Amerikan doları olan fiyatının arttırılacağını duyurdu.


VMM yazılımı Microsoft'un çıkardığı Hyper-V desteği bulunan ilk "yönetim aracı" ünvanına sahip ve ayrıca VMware ile Xen'de de bulunan "hypervisor" teknolojisini barındırıyor.