BitDefender Bilgisayarları Çökertiyor



Ekleyen
cetin
Güncelleme Zamanı
24.03.2010

Cumartesi günü yayınlanan BitDefender antivirüs veri tabanı güncelleştirmesi 64-bit Windows'ları çökertti.

BitDefender antivirüs programının kullanıcıları, geçtiğimiz Cumartesi günün itibaren firmanın destek forumlarını soru yağmuruna tutmuş durumda. Bu durumun nedeni ise bilgisayarlarında işletim sistemi olarak Windows XP, Windows Vista ve Windows 7'nin 64-bit sürümleri bulunan kullanıcıların sistemlerinin çökmesi.

BitDefender Bilgisayarları Çökertiyor

20 Mart 2010 Cumartesi günü BitDefender tarafından yayınlanan veri tabanı güncelleştirmesindeki hata nedeniyle 64-bit Windows işletim sistemi kullanılamaz hale geldi. Bilgisayarların çökmesine neden olan bu güncelleştirme ile BitDefender antivirüs programı, önemli Windows dosyalarının yanı sıra BitDefender programının kendi dosyalarını da tehlikeli olarak görüp karantinaya alıyor. Böylece yüzlerce bilgisayar boot edilemez hale gelmiş durumda.

Bu durum üzerine bir açıklama yapan firma Cumartesi günü BitDefender 2008, 2009 ve 2010 antivirüs programlarına otomatik olarak uygulanan güncelleştirmenin pek çok Windows ve BitDefender dosyasını Trojan.FakeAlert.5 virüsü olarak algıladığını ve BitDefender programının, Windows'un ve bazı programların doğru çalışamaz hale gediğini hatta bilgisayarların boot edilemediğini açıkladı. Bu sorun nedeniyle kullanıcılardan özür dileyen firma sorun yaşayan kullanıcıların BitDefender Rescue CD (Kurtarma CD'si) ile sistemlerini kurtarabileceklerini bildirdi.