Microsoft Bing, The Simpsons'a Sponsor Oldu



Ekleyen
cetin
Güncelleme Zamanı
12.03.2010

Microsoft'un arama motoru Bing, popüler Amerikan çizgi dizisi The Simpsons'a sponsor oldu.

Microsoft, geliştirdiği arama motoru Bing'in İngiltere'de kullanımını teşvik etmek için gerçekleştirdiği milyonlarca pound'luk reklam kampanyası çerçevesinde The Simpsons adlı çizgi dizinin İngiliz kanalı Channel 4'da yayınlanan bölümlerine sponsor oldu.

Microsoft Bing, The Simpsons  a Sponsor Oldu

Bing'in sporsorluğu 11 Mart 2010 itibariyle başlayıp 3 ay boyunca devam edecek. Microsoft, bu anlaşma ile İngiltere'de yayılanan bir televizyon programına ilk defa sporsor oluyor. Ayrıca anlaşma, 20'nci yılını geride bırakan The Simpsons çizgi dizisine, ilk defa bir teknoloji şirketinin sponsor olması anlamına da geliyor. Sponsorluk anlaşması gereği Channel 4 ve Channel 4 +1 kanallarında yayınlanan çizgi dizinin her bölümü öncesinde, sonrasında ve reklam aralarında Simpsons ailesinin bireylerinin Bing arama motorunu kullandığını gösteren özel olarak hazırlanmış reklamlar yayınlanacak.

Microsoft'un imza attığı bu anlaşma, arama motoru Bing'i kullanan kişi sayısını arttırmak için dünya çapında yaptığı milyon dolarlık yatırımların bir parçası.

Geçtiğimiz Ekim ayında Microsoft, Amerikan yapımı bir başka popüler çizgi dizi olan Family Guy ile yaptığı sponsorluk anlaşmasının geri çekmek zorunda kalmıştı. Windows 7 temalı bir bölüm yayınlanmasını kapsayan bu sponsorluk anlaşması, çizgi dizinin saldırgan içeriğinin Microsoft markası ile örtüşmediği gerekçesiyle iptal edilmişti.