Bing Çökmeye Devam Ediyor



Ekleyen
Allien
Güncelleme Zamanı
24.04.2010

Microsoft'un online bölümlerinden olan Google alternatifi arama motoru Bing irtifa kaybetmeye devam ediyor.

Bing Çökmeye Devam Ediyor

Bing Microsoft'a başladığından beri büyük zararlar verme geleneğini sürdürüyor. Google'ın bir nevi piyasa tekelini elinde bulundurduğu arama motoru Bing açılması ve açıldığından itibaren geçen sürede büyük maddi kayıplar veriyor. Tüm buna rağmen Microsoft, durumun sanılanın aksine durumun iyi olduğunu söyleyerek arkasında durmaya devam ediyor.

Microsoft, arama motorları Bing konusunda hala umutlu ve yatırım yapmaktan da kaçınmıyor. Fakat 713 Milyon Dolar son dönemde, 411 Milyon Dolar ise projenin üretilmesi süreçlerinde harcandı. Toplam 1 Milyar Doların üstünde yatırım yapılmasına rağmen hala Google'ın gölgesine bile yaklaşamıyor.

Yapılan son araştırmalara göre arama motorları piyasasının %85.75'lik büyük bir kısmını hatta piyasayı Google domine ederken, %5.38 ile Google'ı Yahoo takip ediyor. Hemen arkasında Çin arama motoru Baidu %3.52, Bing ise sadece %3.11 bir dilime sahip.

Microsoft'un bu duruma yorumu biraz gerçekçilikten uzak olsa da reklam ve bir takım geliştirmelerle kısacası daha çok yatırımla, Bing'in hakettiği yere ulaşabileceği inancında. Aslında bu inancın ve umudun en büyük sebebi de Yahoo ile yapılan anlaşma olsa gerek...