WordPress'inizi 3G'ye Hazırlayın!



Ekleyen
robut
Güncelleme Zamanı
21.10.2009

WordPress blog'ları ayda 60 milyon kez mobil cihazlardan görüntüleniyor... Blog'unuz bir mobil cihazdan girildiğinde nasıl görünüyor, hiç merak ettiniz mi? Etmediyseniz bile blog'unuzu mobil uyumlu hale getirmeniz için en uygun zaman şimdi. Çünkü WordPress kullanıcıları için iki yeni mobil blog teması hazırladı.

Dünyada mobil internet kullanıcısı sayısı hızla artarken, web sitesi sahiplerinin ve özellikle blog altyapılarının da mobil web'e hazırlanması tabii ki kaçınılmaz. WordPress'ten yapılan açıklamaya göre, WordPress.com'da yer alan bloglar ayda 60 milyon kez mobil cihazlardan ziyaret ediliyor. Bu çaptaki bir trafiğin varlığı da hem mobil cihaz ve yazılım üreticilerini web sayfası uyumu üzerine daha fazla yoğunlaşmaya yönlendiriyor, hem de blog yazarlarının blog'larını mobil uyumlu hale getirmeleri gerekliliği doğuruyor.

dokunmatik wordpress wordpress mobil telefon

Haberin asıl konusu ise şu... WordPress, WordPress.com da yer alan bloglarını mobil internet kullanıcılarının da rahatça takip edebilmesini isteyen blogcular için, iki yeni mobil uyumlu tema çıkardığını duyurdu. Bu mobil temalarla siteleriniz mobil cihazlarda çok daha hızlı yüklenecek ve blog'unuza giren kullanıcılar çok daha etkili bir biçimde aradıkları bilgiye ulaşabilecekler. Fakat maalesef temalar sadece WordPress.com blog'larında kullanılabiliyor.

Temalardan ilki WPtouch'un biraz iyileştirilmiş bir versiyonu. iPhone ve Android cihazları gibi önde gelen mobil tarayıcıları çalıştırabilen smartphone'lar için tasarlanmış bu temayı kullandığınızda ziyaretçileriniz dokunmatik ekranın faydalarından mümkün mertebe nasiplenebilecekler. Bunlar özellikler arasında etkileyici AJAX yorum ekleme ve gönderi yükleme gibi özellikler de bulunuyor. Alternatif olarak diğer cihazlar için de WordPress Mobile Edition'ın geliştirilmiş bir versiyonu görüntülenecek. Bu temada ise özellikle hızlı yükleme üzerine iyileştirmeler yapılmış.