Starcraft 2: Heart of The Swarm üniteleri açıklandı (Video)



Ekleyen
deniznegis
Güncelleme Zamanı
19.06.2012

Starcraft 2'nin genişleme paketi Heart of The Swarm'un yeni üniteleri ve daha önce duyurulan ünitelere dair yeni bilgiler açıklandı.

Blizzard'ın popüler strateji oyunu Starcraft 2'nin merakla beklenen genişleme paketi Heart of The Swarm'un yeni üniteleri açıklandı. Zerg ırkının görevlerinin oynanabileceği Heart of The Swarm'da her ırk için yeni üniteler bulunuyor.

Starcraft 2: Heart of The Swarm üniteleri açıklandı (Video)

Protoss

Mothership Core: Protoss'un yeni ünitelerinden Mothership Core, ana üssünüzü saldırılara karşı koruyabiliyor ve savaş alanındaki ünitelerinizi ana üssünüze ışınlayabiliyor. Böylece ünitelerinizi zor durumlarda kolayca kaçırabileceksiniz.

Oracle: Protoss ırkı diğer ırkların ekonomisine zarar vermede oldukça zorlanıyordu. Yeni hava aracı Oracle, mineralleri bir kalkanla kaplayarak işçilerin mineral toplamasına engel olabiliyor. Ayrıca Oracle savaş alanındaki ünitelerin görünmez olmasını da dağlayabiliyor.

Tempest: Protoss'un sevilen ünitelerinden Carrier ise yeni oyunda iyi tasarlanmadığı ve etkili olmadığı için çoğu oyuncu tarafından kullanılmadı. Carrier yerine Protoss ırkına oldukça uzak menzilli Tempest adlı hava aracı geliyor.

TERRAN

Battle Hellion: Terran ırkının Hellion aracı yeni bir form kazanacak. İstenildiği taktirde araç Battle Hellion adlı bir robota dönüştürülecek (Transformers gibi_). Hellion düz bir hatta alev püskürtürken Battle Hellion, kısa mesafede önündeki yarım dairelik alana alev püskürtüyor. Böylece yakınına gelip çevrisini saran ünitelere karşı daha etkili olabiliyor.

Warhound: Terran'ın Warhound ünitesi tasarım olarak ilk Starcraft'taki Golliat'ı andırıyor. Warhound saldırı için kullandığı füzeler mekanik üniteleri hedef alıyor.

Widow Mine: İlk Starcraft'taki mayınlar geri dönüyor ama bu sefer daha farklı bir şekilde. Mayınlar üzerlerinden geçen ünitelere yapışıyor ve belli bir süre sonra patlıyor.

ZERG

Swarm Host : Gelelim genişleme paketinin ana konusu Zerg ırıkına. Zerglere Swarm Host adlı yeni bir kuşatma ünitesi geliyor. Bu ünite istenilen yerde toprak altına saklanıp sürekli olarak düşman hattına Locust adlı yaratıklar gönderiyor.

Viper: Yeni bir kontrol ünitesi olarak ise uçabilen Viper yaratığı geliyor. Viğer uzaktaki üniteleri çekip yanına alabiliyor ve ünitelerin menzilini azaltan bir bulut yaratabiliyor.

Ultralisk Barrow Charge: Yeni ünitelerin yanında Zerg ırkının Ultralisk ünitesi de güncelleniyor. Hantal ama kuvvetli olan bu üniteye biraz daha esneklik kazandırılmış. Artık Ultraliskler toprağın altına inip (barrow) aniden hızlı bir şekilde düşmana toprak altından saldırabilecekler.