Ogame yasaklandı!



Ekleyen
obahadir
Güncelleme Zamanı
26.02.2010

Türkiye'de yaklaşık 600.000 kullanıcıya sahip olduğu bilinen OGame yasaklandı.

Ogame yasaklandı!OGame'ye dün giren oyuncuların ekranda gördükleri ; "T.C. Kartal Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesinin 16.02.2010 tarih ve 2010/44 D.İş sayılı kararı gereği erişime engellenmiştir" yazısı soğuk duş etkisi yarattı. OGame'e DNS değişikliği yaparak girildiğinde ise halen "It works!" (çalışıyor) mesajıyla karşılaşılıyor.

Oyunun üreticisi Gameforge geçici çözüm olarak oyuna Türkiye'den katılan oyuncuların filolarını saldırılara kapatırken kısa süre içinde tr.ogame.org adresini kullanıma açtı. Kullanıcılar bu yeni adres üzerinden filolarını yönetmeye devam edebilecekler.

Kapatma nedeni henüz açıklanmamış olsa da OGame'in Türkiye'de elde ettiği gelirin vergisini Türkiye'de vermiyor oluşunun kapatmaya neden olduğu sanılıyor. Eğer söylentiler doğruysa OGame'in vergi konusundaki düzenlemeleri bir an önce Türkiye'deki kanunlara uygun şekilde yapıp kendi alan adıyla hizmet vermeye devam edebilmesini umuyoruz. Bu arada OGame Teşhir Direği'ne benzeyen ve web sitelerinin neden kapatıldığını açıklayan bir teşhir direğinin gerekliliği de bu kapatma olayının ardından bir kez daha eksikliğini hissettirdi.