Mario, 25. yaş gününü kutluyor [Video]



Ekleyen
deniznegis
Güncelleme Zamanı
14.09.2010

Bundan 25 yıl önce Nintendo Super Mario Bros oyununu çıkararak oyun dünyasında bir efsaneyi başlatmış oldu.

Mario 25. yaş gününü kutluyor [video]25 yıl önce Famicom, yani Japonya dışında bilinen adıyla Nintendo, Super Mario Bros oyununu çıkardı. Mario 25 yıl boyunca popülerliğini hiç kaybetmedi ve günümüze kadar gelerek oyun dünyasının en uzun ömürlü karakteri oldu.

Zıplayarak yaratıkların tepesine binen tesisatçı kahramanımız Mario ilk olarak Donkey Kong ve Mario Bros oyunlarında boy gösterdi. Ancak Mario'nun bir ikon haline gelmesi Super Mario Bros. Oyunu ile oldu.

Amerika'da Nintendo Entertainment System (NES) ile beraber gelen oyun 25 yılda 40 milyondan fazla sattı. Hatta yakın bir tarihe kadar "en çok satan oyun" unvanını koruyordu ancak tahtını Wii Sports'a devretti ki bu oyunda Nintendo Wii'nin içinde geliyor.

Nintendo, Mario'nun 25. yılını kutlamak için Mario oyunlarının gelişimini gösteren bir video hazırlamış. Video'da direkt olarak Mario kardeşlerin prensesini kurtarmasını konu alan oyunlar bulunuyor. Mario karakterlerinin boy gösterdiği, araba yarışı, macera, puzzle türündeki sayısız oyun yer bulamamışlar anlaşılan.

Mario, 25 yıldır prensesi kurtarmaya devam ediyor

Mario Bros. oyunlarının zaman çizelgesi

Mario 25. yaş gününü kutluyor [video]