Justin.tv artık HD (High Definition) kalitesinde yayın yapıyor



Ekleyen
robut
Güncelleme Zamanı
08.09.2009

Canlı-yayın platformu Justin.tv, H.264 kodlamalarını kullanarak artık yüksek çözünürlüklü videoları da destekliyor.

Justin.tv HDTüketici elektroniğinde ilerleme kaydeden kodek, yüksek çözünürlükleri kısmen daha küçük dosya boyutlarına sığdırabildiğinden İnternet için harika bir format niteliğinde ve bu sayede İnternet üzerinden yapılan yayınlar için ideal hale geliyor.

Şimdilik, ortalama kullanıcının erişiminin engellemesi için birkaç önlem bulunuyor. Bu önlemlerin ilki, yüksek çözünürlüklü H.264 ile İnternet üzerinden yayın yapılan videolar, kullanıcı arşivlerine kaydedilmeyecek. Ayrıca, yayını Justin.tv'nin server'larına düşmeden önce özel bir yazılım kullanmadan izlemek mümkün olmayacak.

Videoyu gerçek zamanlı olarak işlemek için önemli bir güç gerektiğinden, kullanıcılara hızlı işlemciye ve modern bir ekran kartına sahip bir bilgisayar kullanmaları tavsiye ediliyor. En nihayetinde şirket, böyle bir işlemci gücünü kendi server'larında sunabilmeyi hedefliyor. Böylece kullanıcılar, herhangi bir yüksek çözünürlüklü web kamerasından ve iyi bir İnternet bağlantısından benzer sonuçları alabilecekler.

Justin.tv sayfasında sayfasında Windows ve Mac için İnternet üzerinden nasıl yayın yapılacağını anlatan bir rehber de bulunuyor.