İnternetin %46'sı HTML5'e Hazır



Ekleyen
Allien
Güncelleme Zamanı
26.05.2010

Yakın geleceğin internet teknolojisi olarak adlandırılan HTML5'i destekleyen tarayıcılar gün geçtikçe artıyor. Fakat bu tarayıcılara sahip kullanıcı sayısı sadece %46!

İnternetin %46  sı HTML5  e Hazır

Anlaşılabileceği üzere insanlar alışkanlıklarından çok da kolay vazgeçemiyorlar. Hatta alışkanlıklarını takıntı haline dönüştürenler de mevcut. İnsanların bu özellikleri internet tarayıcılarında da geçerli.

Yapılan araştırmada internet kullanıcılarının %54'ü hala eski alışkanlıklarından vazgeçememiş görünüyor. Alışkanlıklarından vazgeçemeyenler arasında internet programcılarının öfkeyle baktıkları IE6 kullanıcıları %18'lik bir dilimi kaplamakta.

Chrome ve Safari gibi tarayıcılar HTML5 desteğine dünden razı olanlardı. Firefox 3.5 ve üstü versiyonunda HTML5 desteğini sunmaya başladı. En son olarak ise Opera aralarına katıldı. Fakat Internet Explorer anca 9.versiyonu ile önümüzdeki 1 sene içinde HTML5 desteği sunmayı hedefliyor.

İnternetin %46  sı HTML5  e Hazır

Bu araştırmada insanların hangi tarayıcıları ve bu tarayıcıların hangi sürümleri tercih ettiği saptandı. Sonuçlara göre internet kullanıcılarının %46'sı HTML5 destekli yeni sürüm tarayıcılardan birini kullanıyor.

Araştırma sonucunda en büyük hayal kırıklığı ise internetin yarısından fazla bir kesiminin hala yeni teknolojiye hazır olmaması. En azından IE6 belasından kurtulma hayali gerçek olabilseydi...