Gran Turismo oyuncusu gerçek bir yarış sürücüsü oldu



Ekleyen
deniznegis
Güncelleme Zamanı
11.12.2009

Lucas Ordonez'in yarış oyunları oynarken bir anda başarılı bir yarış sürücüsü olması dünyanın her yerindeki oyunculara ilham veriyor.

Gran Turismo oyuncusu gerçek bir yarış sürücüsü oldu

Lucas Ordonez'in hayali belki de pek çok erkek çocuk gibi profesyonel bir yarışçı olmaktı. Ancak bu hayalinin peşinden koşmak için yeterli ekonomik gücü olmadığından hayalinden vazgeçmek zorunda kaldı. Ordonez 22 yaşında İşletme Yönetimi Yüksek lisans programından (MBA) arta kalan vakitlerinde Gran Turismo ve diğer yarış oyunlarını oynuyordu.

Ordonez'in hayatındaki dönüm noktası Sony'nin düzenlediği Avrupa Playstation Yarışması oldu. Ordonez, kendisi gibi otomobil sporlarına düşkün 25.000 yarışmacı içinde birinci geldi ve Playstation GT Akademisi'nde ülkesi İspanya'yı temsil etme hakkı kazandı.

Ordonez akademide gerçek arabalarla yarışma konusunda doğal bir yeteneği olduğunu gösterdi. Oyunlardan edindiği yarış boyunca istikrarını koruma, parkurdaki en doğru rotayı görme konusundaki deneyimleri gerçek bir sürüşteki fren noktalarına adapte olmasını sağladı.

2008'in ikinci yarısında Ordonez hem yüksek lisansa devam ediyor hem de profesyonel yarışçıların maruz kaldığı g-kuvvetine dayanabilmek için bir antrenör eşlinde antreman yapıyordu. Hafta sonları ulusal yarış sürücüsü lisansı alabilmek için Avrupa'daki ufak yarışmalara katılmaya başladı.
Çok geçmeden lisansını alan Ordonez gözünü hemen yükseklere dikti. 2009'da meşhur GTA Uluslararası Dubai 24 Saat yarışına katıldı. Nissan 250Z ile yarışan Ordanez, 24 saat içinde 452 tur tamamlayarak eski İngiliz F1 sücüsü Johnny Herbert ile 9'unculuğu paylaştı.
Ardından daha da büyük bir başarı elde etti. RjN Motorsport adına Avrupa GTA kupasını kazandı. Oyunlardaki tecrübesi sayesinde Ordanez şu an başarılı ve geliri yüksek bir yarış kariyerine sahip.

Ordanez'in bu başarısını gören Sony bu sene 2010 GT Akademisi'ni çok daha büyük bir organizasyon hâline getirmeyi planlıyor. Katılımcılar Mart 2010'da gerçekleştirilecek ilk iki etapta henüz yayımlanmamış olan Grand Turismo 5'te yarışacaklar. Kampa katılmaya hak kazananlar yeteneklerini gerçek araçlarla sergilemeye çalışacaklar. Sonraki aşamada ise kalan iki kişi mental ve fiziksel testlerle birbirlerine karşı yarışacak. Ordanez gibi sadece bir kişi Mayıs 2010'daki GT4 Kupası'na bir Nissan 370Z ile katılma hakkı kazanacak.