Google ve Bing'de müzik keyfi



Ekleyen
Allien
Güncelleme Zamanı
06.07.2010

Dünyanın en büyük arama motoru Google ve takipçisi Bing ile müzik dinlemenin tadına varın!

Google ve Bing  de müzik keyfi

Arama motorları artık yeni özellikler peşinde. Çeviri hizmeti, e-posta hizmeti, video hizmeti ve daha nicelerine şahit olmuştuk. Bunlarında başını elbette Google ve daha sonra Bing çekmişti. Fakat bu yeni özellik kullanıcıların oldukça hoşuna gidecek ve müzik açısından farklı bir alternatif oluşturacak türden.

Artık Google ve Bing üzerinden müzik dinlenebiliyor. Evet, yanlış duymadınız. Google ve Bing'in müzik özellikleri sayesinde albüme, sanatçıya ve şarkıya göre arama yapıp istediğiniz içeriğe ulaşabilirsiniz.

Google'ın bu özelliği, direkt olarak müzik aramaları yapmaya ve dinlemeye imkan sağlanıyor. Şarkıya tıkladıktan sonra açtığı açılır pencere'de MySpace ile bağlantı kurarak şarkının tamamını dinleyebileceğiniz bir ortam oluşturuyor. Ayrıca belli başlı bir dinleme sınırı da yok.

Bing'de ise bu durum biraz daha farklı. Hatta daha gelişmiş olduğunu söyleyebiliriz. Örneğin arama yaptığınızda çeşitli kaynaklardan size videolarda dahil olmak üzere belli başlı içerikler getiriyor. Karşınıza gelen resimlerin üzerinde imlecinizi tutarak tüm içerikleri dinleyebilmenizi sağlıyor. Ayrıca linklere tıklayarak kliplerini de izleyebilirsiniz. Tüm bunların yanı sıra Google'dan en büyük artısı müzikleri indirebilir ve satın alınabilir şekilde içerikleri önünüze getiriyor.

Henüz tam anlamıyla gelişmiş bir özellik olmasa da gelecek için umut veriyor. Özellikle Google'ın amaçladığı gibi android işletim sistemine sahip mobil aygıtlar için büyük bir kolaylık sağlıyor.