"Global Game Jam 2010" ODTÜ'de başladı



Ekleyen
obahadir
Güncelleme Zamanı
30.01.2010

Bu sefer oyuncular değil oyun üreticileri "masadan hiç kalkmadan" oyunu bitirmeye çalışacaklar...

  Global Game Jam 2010   ODTÜ  de başladı

Amacı; "Katılımcıların yaratıcılıklarını kısa zamanda geliştirmelerine imkan vermek yanında en eğlenceli ve oynanabilir oyunları hiç tanımadıkları kişiler ile birlikte geliştirebilmeleri" olarak açıklanan Global Game Jam 2010 (GGJ - Yenilikçi Oyun Geliştirme Dünya Maratonu) Türkiye'nin de dahil olduğu 38 ülkede aynı anda başladı.

29- 31 Ocak 2010 tarihleri arasında gerçekleştirilen Global Game Jam 2010'un Türkiye'deki ev sahipliğini önceki yıllarda olduğu gibi ODTÜ Teknokent Animasyon Teknolojileri ve Oyun Geliştirme Merkezi (METUTECH-ATOM) ve ODTÜ Enformatik Enstitüsü yapıyor.

  Global Game Jam 2010   ODTÜ  de başladı

Mevcut oyun fikirlerinin ticarileştirilmesi amacını da taşıyan organizasyonun 2010 ayağı 160'ı Türkiye'den olmak olmak üzere toplamda 2.000 katılımcıyla dün start aldı. Oyun geliştiricilerin 48 saatlik zamana karşı mücadelesi yarın sona erecek ve ortaya çıkacak projeler uzmanlar ile sponsor şirket temsilcileri tarafından değerlendirmeye alınacak. Turnuvadaki projelerin her biri 4-5 profesyonel veya amatör kişiden oluşan oyun yaratıcısı ekipler tarafından hazırlanıyor.

Geçtiğimiz yıl yapılan Global Game Jam'de üretilmilş oyunlardan dilediklerinizi buraya tıklayıp indirerek oynayabilirsiniz. Global Game Jam 2009'a ait bazı bilgiler ise şöyle:

54: Dünya Genelinde Katılan Merkez Sayısı
23: Dünya Genelinde Katılan Ülke Sayısı
1650: Dünya Genelinde Katılan Geliştirici Sayısı
48: Oyunu bitirmek için takımlara verilen saat süresi
48: Türkiye'den METUTECH-ATOM içerisinde yarışmaya katılan geliştirici sayısı
360: Dünya genelinde 48 saat içinde geliştirilen oyun sayısı
13: Türkiye'den METUTECH-ATOM içerisinde 48 saat içinde geliştirilen oyun sayısı
3: METUTECH-ATOM'un geliştirilen oyun sayısı bakımından dünya çapında elde ettiği derece

Global Game Jam