Farmville'den kurtuluyoruz!



Ekleyen
deniznegis
Güncelleme Zamanı
23.09.2010

Farmville oynamadığınız halde duvarınızda Farmville bildirileri görmekten bıktınız mı? Facebook sıkıntınızı çözüyor.

Farmville  den kurtuluyoruz!

Farmville oynamadığınız halde duvarınızın Farmville bildirimleri ile dolmasından bıkmadınız mı? Bilmem ne sizinle öküzünü paylaşmak istiyor, adamın biri kayıp bir kuzu bulmuş ya da size gübre göndermek istiyor vb. Facebook bu problemin farkında ve 200 milyon Facebook kullanıcısı kendilerini oyunlara kaptırmış olsa da oyunlarla ilgili rahatsızlığı çözmek için bir plan geliştirmiş durumda.

Facebook oyunlarının, oyuncular için daha cazip, oyun oynamayanlar için de rahatsız edici olmamasını amaçlayan planın ilk bölümü oldukça kolay: Uygulamalarda yapılan kullanıcı eylemlerini sadece o uygulamayı kullananlar görebilecek. Örneğin Farmville oynamayanlar, Farmville ile ilgili bildirimleri görmeyecekler. Eğer Facebook, kullanıcının oyunla ilgilendiğini tespit ederse o oyunla ilgili tüm bildirimleri yeni haberler bölümünde kullanıcıya gösterecek. Hatta oyunlarda tamamlanması gereken görevler önemli olarak kabul edilip bunlara dikkat çekilecek.

Sık kullananlarda da geliştirmeye gidilecek. Uygulamalar otomatik olarak sık kullanılanlara eklenecek ve kullanım oranlarına göre sıralanacaklar. Bir arkadaşınız oyun oynamaya başladığında size bildirilecek ve oyun içindeki aktivitelerine dikkat çekilecek. Tabii siz de o oyunu oynuyorsanız.

Kullanıcı açısından bu değişiklikler hem oyunseverleri hem de oyun oynamayanları memnun edecektir. Oyun geliştiricileri açısından ise oyunlarla ilgili mesajların azalması (oyun oynamayanlar için) yeni oyuncuların çekilmesini yavaşlatabilir.