Dünyanın en çok satan cep oyunu: Tetris



Ekleyen
deniznegis
Güncelleme Zamanı
26.01.2010

Tetris 100 milyonluk satış rakamıyla dünyanın en çok indirilen cep telefonu oyunu ünvanını elinde tutuyor, kimseye de kaptırmaya niyetli değil.

Dünyanın en çok satan cep oyunu: TetrisTetrisi bilmeyen, Tetris oynamayan pek kalmamıştır aramızda. Özellikle 90'larda çocuk olanlar günlerini sürekli rekor kırmaya çalışarak geçiriyorlardı. Basit ama bağımlılık yaratıcı bu oyun, 1984'te Rus mühendis Alexey Pajitnov tarafından geliştirilmişti. Geçtiğimiz Haziran'da da 25. yıl dönümünü kutladı. Şimdi de ücretli cep telefonu oyunu olarak 100 milyon indirilme rakamına ulaştı (2005'ten bu yana).

Masaüstü bilgisayarlar için ilk versiyonu 80'lerde, ilk konsol versiyonu da Nintendo Game Boy'da 1989'da çıktı. Tetris'in resmi sitesine göre bu versiyonu dünya çapında 35 milyon kopya sattı. EA Mobile, Tetris'i 2008'de iPhone ve iPod için de çıkarttı.

Nedeni bilinmez ama Tetris her yaştan insanı kendine bağlıyor. Gençlerin dışında çoğu anne ve babanın da Tetris'i deneyip epey oynamışlığı vardır. Sonuçta Tetris, şu an dünyanın en çok indirilen cep telefonu oyunu ve onu tahtından indirecek bir aday da gözükmüyor.