BattleField 3'te 4 asker sınıfı olacak



Ekleyen
deniznegis
Güncelleme Zamanı
08.07.2011

DICE, Battlefield 3'te oynanabilecek 4 asker sınıfını açıkladı.

BattleField 3  te 4 asker sınıfı olacak

Battlefield blogunda meraklana serinin merakla beklenen üçüncüsünde oynanabilecek asker sınıfları açıklandı. Assault sınıfının (saldırı birimi) ilkyardım kitleri ve bir defibrilatörü olacak. Gerçek hayatta doktorlar tarafından kullanılan, kalbe elektrik şoku vererek ritmini düzelten ya da duran kalp atımının yeniden başlamasını sağlayan bu alet ile oyunda ölen arkadaşlarınızı canlandırabileceksiniz. Yani filmlerdeki doktorlar gibi açılın deyip ölen kişiye elektrik vererek onu hayata döndürebileceksiniz.

Engineer yani mühendis sınıfı araçları tamir edebilecek ve düşman araçlarını RPG'ler ile vurabilecek, takım arkadaşları için siper kurabilecekler. Silah olarak da hafif bir tüfek kullanacaklar.

Keskin nişancı olarak Recon yani keşif sınıfı bulunuyor ki bu sınıf sadece sniperlık yapmayacak. Henüz tüm detayları açıklanmayan bu sınıf daha çok ekibe yardım eden bir takım oyuncusu olacak ve savaş alanı hakkında bilgi toplanmasını sağlayacak.

Support (Destek) sınıfı artık sadece makineli tüfek taşımayacak bu tüfeği etkili bir şekilde kullanabilecek. Destek sınıfı makineli tüfek için ayaklık (bipod) kullanabilecek. Böylece makineli tüfeğin tepmesi azaltılarak daha dengeli olması sağlanacak ve makineli tüfek istenilen yere kurulabilecek.

Destek sınıfı Suppressive Fire yani bastırma ateşide uygulayabilecek. Bastırma ateşi ile birine ateş ettiğinizde o kişinin ekranında bulanıklık olacak. Bu durumun iki sonucu bulunuyor. Böylece ateş altındaki kişi siperden çıkmanın oldukça tehlikeli olduğunu anlayacak. Ayrıca ateş altındaki kişinin isabetli atış yapması zorlaşacak. Ayrıca baskı ateşi kullananlar takım deneyim puanı kazanabilecekler.