Apple EA'yı satın alacak!



Ekleyen
obahadir
Güncelleme Zamanı
08.09.2009

Wall Street'ten haberler yayınlayan The Street dergisine göre; Twitter'ı bünyesine katmak için pazarlık aşamasında olan Apple'ın bir sonraki hamlesi Electronic Arts'ı (EA) satın almak olabilir.

Apple EA yı satın alacak!EA'nin, Apple'ın bir sonraki potansiyel hedefi olacağı konusundaki tahminlere geçtiğimiz günlerde Edge Magazine'de de şirketin üst düzey yöneticilerine ait bilgiler verilerek varsayımsal kanıtlar gösterildi.

Şirketteki yönetici profili incelendiğinde olası eğilimlerle ilgili tahminler kolaylaşıyor: Eski Xbox Avrupa Müdürü Richard Taversham, Nintendo GameCube'ün grafik işlemcisini yaratan Bob Drebin ve yakın geçmişte iPod'dan sorumlu müdür olarak Apple'a transfer edilen IBM chip tasarımcısı Mark Papermaster.

Elbetteki, mobil oyunlar konusunda sürekli yeni açılımlar geliştiren iPhone gibi bir ürünü varken Apple'ın oyun endüstrisinin başarılı isimlerini toplaması garipsenecek bir durum değil. Konuyu Gamasutra oyun dergisine verdiği röportajda aynı paralelde değerlendiren Wedbush Morgan danışmanlık şirketi analisti Michael Pachter, haberleri yersiz bulduğunu belirterek "Apple 3 milyar dolarlık harcama ile örneğin Warner Music'i satın alıp müzik piyasasının %20'sini kontrol edebilir. Bu sektördeki bir alım Apple'in sürdüregeldiği iş modeline daha uygun olmaz mıydı?" diyerek sürüp giden dedikodulara kuşkuyla yaklaştığını ekliyor.