AlertThingy sizi 'Sosyal Masaüstü' ile tanıştırmaya hazır!



Ekleyen
robut
Güncelleme Zamanı
08.09.2009

Sosyal ağları takip etmek, giderek daha fazla zaman almaya başladı; belki de bu rutin gün geçtikçe, bir zorunluluk haline gelecek ve bu sitelerde harcanan zaman çok daha değerli olacak. Bunu şimdiden fark eden bir ekibin elinden çıkan AlertThingy sosya ağ sitelerini tek bir ekrandan takip etmenizi ve sitelerin temel işlemlerini bir masaüstü programı üzerinden kullanabilmenizi sağlıyor.

Bundan üç yıl önce umurumuzda bile olmayan ama artık çok ciddi bir zaman ayırdığımız yeni bir derdiniz var: Sosyal ağları takip etmek.

Facebook, Digg, Last.fm, LinkedIn, Yelp, Twitter, Facebook, Furl, Tumblr ve daha niceleri. Bu siteleri takip etmek ciddi bir zaman istiyor; bir de bunun yanında hangi siteye hangi kullanıcı adı / şifre ile üye olduğunuzu hatırlama durumu var.

AlertThingy LogoAslında tam da bu iş için hazırlanmış olan FriendFeed çok sayıda kullanıcı tarafından yoğun bir biçimde kullanılıyor. FriendFeed ile üye olduğunuz diğer sosyal ağ sitelerindeki AlertThingy sizi  Sosyal Masaüstü  ile tanıştırmaya hazır!arkadaşlarınızın listesini tek bir sayfadan takip edebiliyorsunuz. Ayrıca onların paylaşımlarına yorum da yapabiliyorsunuz.

AlertThingy ise FriendFeed'in masaüstü versiyonu gibi görülebilir. Tabii ek özellikleri de var. AlertThingy bir Adobe Air yazılımı; yani bir tür widget (küçük uygulama). Programı kurduktan sonra AlertThingy ile Facebook durumunuzu güncelleyebilir, Flickr'a fotoğraf gönderebilir, yazılarınızı Tumblr'da paylaşabilirsiniz. Seri bir biçimde geliştirilmeye devam eden AlertThingy sadece sosyal arkadaşlık ağlarını değil, kendi üzerinden iş yaşamı ile ilgili Yammer, Basecamp ve Huddle gibi ağları da kullanmanıza imkân sağlıyor.

AlertThingy'nin marifetleri bununla da bitmiyor. Zira kendisi bir RSS okuyucusu olarak da kullanılabiliyor. Ayrıca şık ve pratik arayüzü ile takip ettiğiniz haber/makaleleri Tumblr'a yollayabiliyor, Twitter'da "tweet"leyebiliyor ve diğer sosyal ağlardaki arkadaşlarınızla paylaşabiliyorsunuz.

Adobe Air ile yapılmış TWhirl ve Snackr gibi uygulamalar da var ama sürekli geliştiriliyor olması noktasında AlertThingy benzerleri arasından sıyrılıyor. Yazılımın sitesindeki haberlere göre yakın zamanda, kullanıcıların oyları ile yaptıkları seçimlere bağlı önceliklendirmeyle; Gmail, MySpace, Last.fm ve LinkedIn de AlertThingy'ye dâhil edilecek. Kullanıcılar ayrıca bir öğeyi çok sayıda siteye gönderme, müzik çalma gibi yeni özellikler de istiyorlar. Programın geliştiricileri ise kullanıcılarınisteklerini ciddi biçimde değerlendiriyor veAlertThingy'i sürekli güncelliyorlar.

Uygulamanın bahsedebileceğimiz son güzel tarafı ise arama özelliği. AlertThingy ile hem sosyal ağlarda hem de takip ettiğiniz RSS'ler içerisinde hızlı bir şekilde arama yapabiliyorsunuz. Bakalım web yazılımlarından sonra Adobe Air ile yeniden masaüstü programlarına dönüş daha ne gibi uygulamalar getirecek, hep birlikte göreceğiz.