Adobe ve Apple ayrılığı derinleşiyor



Ekleyen
deniznegis
Güncelleme Zamanı
24.04.2010

Adobe, bundan sonra Flash\'ın iPhone uyumluluğu üzerine çalışmayacağını açıkladı.

Adobe ve Apple ayrılığı derinleşiyorAnlaşılan Adobe ile Apple bir daha bir araya gelmemecesine yollarını ayrılıyorlar. Adobe'de Flash'ın geliştirilmesiyle ilgili en önemli insanlardan biri olan Mike Chambers Flash'ın iPhone uyumluluğu konusunda bir açıklama yaptı ve Flash'ın iPhone uyumluluğuyla ilgili tüm geliştirme çalışmalarını süresiz olarak askıya aldıklarını duyurdu.
Chambers iPhone ilgili açıklamasında bundan sonra Android'e odaklanacaklarını belirttiyor:

"Kişisel olarak bundan sonra mobil uygulamalarla ilgili tüm dikkatimi iPhone'dan Android temelli araçlara kaydırıyorum. Özellikle bu sene içinde çıkacak olan Android temelli tabletlerle ilgileniyorum."

Chambers'ın açıklamalarından Adobe'nin Apple'dan gördüğü muameleden hiç hoşnut kalmadığını görebiliriz:

  • "iPhone için uygulama geliştirenler her hangi bir sebepten dolayı Apple tarafından reddedilebileceklerini ve çalışmalarının kısıtlanabileceklerinin ayırdına vardırlar."
  • "Bence Apple yaratmaya çalıştığı kapalı sistem sektör ve tüketiciler için hiç iyi değil. Bu yüzden bu sistemi aktif olarak desteklemeyeceğim."
  • "Şimdiden bazı geliştiriciler Flash temelli uygulamalarını iPhone'dan Android'e aktardılar ki ben giderek daha çok geliştiricinin bu yola gireceğini düşünüyorum."