Activision Modern Warfare 3 yüzünden davalık oldu



Ekleyen
deniznegis
Güncelleme Zamanı
30.04.2010

Son zamanların en popüler FPS oyunu olan Modern Warware 2'nin geliştiricileri Activision'ı kendilerini "rehin" almakla suçluyor.

Modern Warfare 2

Bu pazartesi günü Activision'a karşı 72 ila 125 milyon dolarlık bir dava açıldı. Açılan dava notuna göre Infinity Ward ekibi 2009 Kasım'da Modern Warfare 2 oyununu zamanında bitirerek prim almaya hak kazanmış. Ancak Activision, Mart ayında Invinity War kurucuları Jason West ve Vince Zampella'nın işten çıkartılmasını Amerikan Düzenleme Kurumu'na bildirilinceye kadar bu primin sadece bir kısmını ödemiş. 38 Infinity Ward çalışanı (Bir kısmı istifa etti.) adına davayı açan avukat Bruce Isaacs, Activision'ın ufak bir ödeme yaptığını, paranın çoğunu vermediğini söylüyor.

"Primi geliştiricileri şirkette tutmak için kullanıyorlar. İnsanların şirkette kalıp Modern Warfare 3 için çalışmalarını istiyorlar."

West ve Zampella'nın ayrılmasıyla pek çok geliştirici ayrılıp "Respawn" adlı yeni bir oyun stüdyosu kurdular. Respawn oyunlarda ölen kişinin yeniden dirilip oyuna devam etmesi anlamına geliyor.

Activision, Call of Duty serisinin son oyunu olan MW2 oyununun satışlarından sadece ilk 3 ayda 1 milyar dolar kazandı. Bu yüzden Activision Modern Warfare 3 oyununun 2011'e kadar yapılmasını istiyor ve dava gerekçesine göre Infinity Ward geliştiricilerinin oyunu bu süreye kadar bitirmesi için primleri vermiyor.
Activision ise davanın bir dayanağı olmadığını şirketin prim miktarlarını ve primlerin ne zaman ödeyeceğini belirleme hakkının olduğunu söylüyor.