Windows 1.0'dan Windows 7'ye Windows Sunumları (Video)



Ekleyen
obahadir
Güncelleme Zamanı
06.03.2012

Windows 7, 22 Ekim'de tüm dünyada düzenlenen tanıtım etkinlikleriyle duyuruldu. Microsoft, Windows 7 lansmanı için oldukça büyük bir reklam kampanyası yürüttü. Bu haberde sizlere Windows 1.0'dan başlayarak Windows 7'den önceki Windows sürümlerinin nasıl tanıtıldığını aktaracağız.

İzleyeceğiniz videolar ait oldukları dönemin teknoloji alışkanlıkları ve kullanıcı beklentileriyle beraber; o yıllara ait tanıtım metodları, iletişim kanalları ve trendler hakkında da bilgi veriyor.

Windows 1.0

Windows macerasının başladığı yıldayız, 1986. Reklamda oynayan kişi o zamanlar daha az terleyen Steve Ballmer. (Şu anda Microsoft CEo'su olan Ballmer 1980'de Microsoft'ta çalışmaya başlamış 24. çalışandır ve reklamda oynadığı yıllarda şirketin %8'ine sahiptir.)

Minumum sistem gereksinimi; 256K bellek, Dos 2.0 ve bir disket sürücüsü olan Windows 1.0; 99USD fiyatla piyasaya sürüldü fakat pek tutmadı. Piyasaya sürülmesinden iki hafta sonra aşırı bug içermesi nedeniyle yapılan güncellemenin ardından adı Windows 1.01 oldu.

Windows 3.0

Windows 3.0'ın piyasaya sürüldüğü tarih olan 1990'da kaydedilmiş bu video Stewart Chefeit tarafından hazırlanan The Computer Cronicles adlı programa ait.

Windows 2.0'ın pek de sıcak olmayan bir karşılamaya sahne olduğu 1987 yılından 3 sene sonra piyasaya sürülen Windows 3.0 hem sunumu hem de vaad ettikleri itibariyle Windows 7'yi çok andırıyor. Windows 2.0'da Windows'a dahil edilen Word ve Excel bu sürümde biraz daha geliştirildi.

Windows 3.1

Alternatif sanat öğeleriyle bezenmiş bu müthiş etkileyici kısa film Windows 3.1 reklamı olarak Japonya'da gösterildi. Windows 3.1, Türkçe dilinde de sunulmuş ilk Windows sürümüdür.

Windows 95

Jay Leno'lu Windows 95 lansmanı.

24 Ağustos 1995'te yapılan lansmanda Rolling Stones'ın ünlü Start Me Up şarkısı kullanıldı.

Windows 95 - Bill Gates ve Brad Silverberg

Bill Gates Windows 95'i tanıtıyor. Devasa Windows 95 kutusunu getiren kişi ise Microsoft'ta 1990- 1999 yılları arasında ürün müdürlüğü yapmış Brad Silverberg.

Windows XP

11 Eylül 2001'de New York'taki ikiz kulelere yapılan uçak saldırısından 6 hafta sonra New York'ta gerçekleştirilen Windows XP sunumu.

Windows XP - Reklam

"Abilerim, ablalarım... Şu elimde görmüş olduğunuz işletim sistemi..." tarzındaki bu Windows XP reklamında oynayan kişi Windows 1.0 reklamında da tanıyacağınız Steve Ballmer'ın ta kendisi...

Windows Vista

Japonya'da Windows Vista sunum günü heyecanı... Bu Heyecan kutular açılıp Vista bilgisayarlara kurulduktan sonra yerini Samuray kızgınlığına bırakmış olsa gerek.

Windows 7

"Windows 7 Launch Party" formatındaki en son Windows 7 tanıtımı.