Windows 7 nihayet piyasalarda (Video)



Ekleyen
obahadir
Güncelleme Zamanı
12.11.2009

Aylardır beklenen gün geldi ve dün Windows 7 ile tanıştık. Türkiye'de de tüm dünyayla aynı anda satışa sunulan Windows 7'nin piyasaya sürülmesi şerefine çeşitli etkinlikler yapıldı.

İşte bu etkinliklerden bazıları ve rakip Apple'ın Windows 7 karşılaması:

  • Güvenlik yazılımları üreten Panda, Kaspersky, Iobit ve Symantec; Windows 7 Launch Party kapsamında çeşitli antivirüs ve internet güvenliği programlarının 2010 sürümlerini ücretsiz olarak dağıtıılar. Şirketlerin promosyonu kullanıcılara bir yıllık kullanım hakkı veriyor ve dağıtım bugün de devam ediyor. Linklere tıklayarak dağıtım adreslerine erişebilirsiniz.
  • Windows 7'nin Türkiye lansmanı için düzenlenen Deney 7 yarışmasının galibi Nazlı Çelebi 20.000 YTL para ödülünü Microsoft Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Çağan'ın elinden aldı. Deney 7; finalist yarışmacıların internet ortamında 7 gün boyunca kendilerine verilen 77 zorlu görevi arkadaşlarından yardım alarak tamamlamaları esasına dayanan bir etkinlikti.
  • Windows 7'nin japonya lansmanı çerçevesinde Burger King restaurantlarında Windows 7 Whopper Menu satışına başlandı. Menü, Japonya'da bulunan Burger King lokantalarında bir hafta süreyle satılacak.

Peki Microsoft'un amansız rakibi Apple, Windows 7'nin gelişininasılkarşıladı?

Microsoft'un geliştirdiği her ürüne hatta Microsoft'tan yapılan her açıklamaya kısa sürede cevap veren Apple, Windows 7'nin piyasaya sürülmesine de daha önceden bildiğimiz tarzdaki reklamlarından birisini yayınlayarak cevap verdi.

Reklamda "Bu sefer daha farklı olacak" diyen Microsoft'un önceki Windows sürümlerinde de benzer vaatlerde bulunduğu hatırlatılıyor.