Vodafone, "Turkcell tüketiciyi yanıltıyor" dedi



Ekleyen
system
Güncelleme Zamanı
08.09.2009

Vodafone Türkiye Bireysel İşletme Bölüm Başkanı Engin Aksoy, Turkcell'in "En ucuz fiyat" iddiasının kısmen geçerli olduğunu söyledi.

Vodafone Türkiye Bireysel İşletme Bölüm Başkanı Engin AksoyTurkcell'in dün yeni indirimli tarifeleriyle ilgili yaptığı http://yahoyt.com/h/1717/turkcell-indirime-girdi inceleyen Vodafone Türkiye Bireysel İşletme Bölüm Başkanı Engin Aksoy, Turkcell'in bu toplantıda yaptığı "En ucuz tarifeleri sunuyoruz" açıklamasına karşı çıktı. Aksoy, düşüncelerini şöyle dile getirdi:

"Turkcell'in 'En ucuz tarifeler bizde' açıklaması tüketiciyi yanıltıcı niteliktedir. Bugün hâkim operatör olan Turkcell, abonelerine şebeke içi tarifelerde düşük, şebeke dışı tarifelerde ise şebeke içi tarifenin 25 katına varan fiyatlar uygulayarak tekelleşmeyi desteklemektedir. Böylelikle bir yandan abonelerine en iyi fiyatı sunduğunu iddia ederken diğer yandan abonelerinin diğer operatörlerin müşterilerini, yani yaklaşık 30 milyon aboneyi aramasını zorlaştırmaktadır."

Engin Aksoy, karşılaştırma yapılması amacıyla Vodafone'un Cep 1 kampanyasını anlatarak "Vodafone Cep 1 ile her yöne bir kontör uygulamasını başlatmıştır. Böylece abonelerine istediği operatörü arama özgürlüğü sağladığı gibi, şebeke-içi ve şebeke-dışı fiyatlandırmasının olumsuz etkilerini de bertaraf etmektedir." açıklamasını yaptı.