Korsanlar buluta taşındı!



Ekleyen
deniznegis
Güncelleme Zamanı
18.10.2012

Pirate Bay sitesi sunucularını bulut sunucularına (Cloud Server) taşıyarak telif hakkı savunucularının işini daha da zorlaştırdı.

Korsanlar buluta taşındı

Özellikle film ve müzik endüstrisinin popüler torrent sitesi Pirate Bay'i sevmedikleri açık ancak Pirate Bay artık sektör şirketlerinin daha da başını ağrıtacağa benziyor.

Bugün yaptığı açıklamaya göre Pirate Bay hem daha hesaplı olması hem de kanun güçlerinin müdahalesini zorlaştırması avantajları nedeniyle sunucularını buluta (Cloud) taşıdığını açıkladı.

Pirate Bay'in blogundan yapılan açıklamaya göre sitenin sunucuları, bulut teknolojisi ile depolama hizmeti veren iki firmaya aktarılmış durumda. Var olan az miktardaki fiziksel donanım da ayrı ayrı ülkelere dağıtılmış.

Gene açıklamada söz konusu firmaların Pirate Bay'e hizmet verdiklerini bilmedikleri belirtiliyor. Farklı sanal makinelere dağıtılmış olan Pirate Bay sunucuları bulunsa bile, kullanıcılara ait verilerin bulunmasının zor olduğu çünkü sanal makinelerle olan iletişimin şifreli olduğu açıklanıyor.

Sözün kısası dünyanın en çok kullanılan ve en meşhur, davalık torrent sitesi Pirate Bay, kendini gizlemek için büyük bir adım atmış durumda ve hatta uzun süre sitenin kapanma tehlikesi ile karşılaşmayacağını iddia ediyorlar.