iPod Touch'a yeni rakip: Dell'den...



Ekleyen
robut
Güncelleme Zamanı
08.09.2009

Wall Street Journal'da yayımlanan bir habere göre, Dell rakibi Apple'ın ayak izlerini takip ederek özellikle internet erişimi için tasarlanmış yeni bir avuçiçi mobil cihaz geliştiriyor.

iPod Touch a yeni rakip: Dell den...Haberde ismi açıklanmayan kaynakların verdiği bilgilere göre, Dell mühendislerinin geliştirdiği bu prototip cihazlar Apple'ın iPod Touch'una benziyorlar fakat biraz daha büyükler.

İddialara göre bu cihaz bir akıllı telefon değil, internette gezinme özellikleri gelişmiş bir medya oynatıcı olacak. Dell cihazın detayları ile ilgili yorum yapmaktan kaçınsa da bilgi sızdıran kaynaklar cihazın ARM işlemci, Google Android işletim sistemi ve mobil operatör destekli 3G bağlantıya sahip olacağını öğrenmişler. Cihazın ek olarak çoklu dokunuş (multi touch) destekli dokunmatik ekranı da olacağı söyleniyor.

Dell, cihaz hakkında ortaya çıkan spekülasyonları desteklememek adına yorum yapmayı reddediyor. Eğer söylenti doğruysa bu cihaz Dell'in orta piyasaya ilk adımı olacak. Fakat uzmanlar Dell'in, cihazı yılın ikinci yarısı içinde piyasaya süremezse projeyi tamamen iptal edeceğini iddia ediyorlar. Dell daha önce de PDA pazarı için geliştirdiği Axim PDA ile mobil piyasasına girmeyi denemişti. 2007 piyasaya sürülen cihaz düşük satışlarından dolayı kısa sürede unutuldu ve proje de çöpe gitti.

Yapılan yorumlarda Dell'in bu yeni cihazı 3G'li netbook'ların satışında denendiği gibi, operatörler aracılığıyla pazarlamayı düşündüğü belirtiliyor. Dell'in elini çabuk tutması gerektiği ile ilgili yapılan yorumlarda ise birçok şirketin Android tabanlı mobil ürünler geliştirmekte olduğu ve Dell bu konuda öncülerden olmazsa, pazardaki yeni ürünler arasında Dell'in ürününün araya kaynayabileceği konuşuluyor.