iPad 3 ve 7 Yeni Özellik



Ekleyen
deniznegis
Güncelleme Zamanı
07.03.2014

Apple yeni tablet bilgisayarı iPad 3'ü tanıttı ve işte dikkat çeken yeni özellikler...

iPad 3 ve 7 Yeni Özellik

Tablet bilgisayar piyasasının lideri Apple merakla beklenen yeni ürünü iPad 3'ü tanıttı. Yeni tablet bilgisayarda küçük - büyük pek çok geliştirme yapılmış. Bunlardan bazısı gayet dikkat çekerken kimisine de neredeyse hiç değinilmedi. Biz de sizler için iPad 3'ün en dikkat çeken yeni özellikleri derledik:

Retina Display

iPad 3 ve 7 Yeni Özellik

Yeni iPad2in en çok üzerinde durulan özelliği ultra yüksek çözünürlük sağlayan "Retina Display" 2048x1536 piksellik görüntü sağlıyor. Yani 1080p HDTV'den bir milyon piksel daha fazla. Piksel sayısının artması ve iPad 3'ün yeni grafik işlemcisi sayesinde renk doygunluğu % 44 artmış durumda. Ekrandaki pikseller o kadar küçük ki Apple LCD tasarımını değiştirmek durumunda kalmış.

A5X İŞLEMCİ
Retina Display özelliğiyle beraber iPad'lerdeki akıcılığın korunması için iPad 3'de işlemci de yenilenmiş. Henüz özellikleri tam olarak bilinmese de A5X adlı bu çift çekirdekli işlemcinin 1 ila 1.5 GHz arasında olduğu tahmin ediliyor. iPhone 4S ve iPad 2'de 1Ghz'lik işlemci bulunuyor.

iSight Camera
iPad'in 5 megapiksele yükseltilen arka kamerası 1080p (FULL HD) resim ve video (saniyede 30 fps) çekebiliyor. Arka tarafta bulunan aydınlatılmış sensör ve otomatik görsel sabitleme özellikleri resimlerin ve videoların kalitesini artıracaktır, özellikle de düşük ışıklı ortamlarda.

iPad 3 ve 7 Yeni Özellik

iPad 3 ile çekilmiş bir fotoğraf.

AirPlay 1080p Video Yayını
Apple, iPad'in Airplay video yayını (Apple TV'ye kablosuz video gönderimi) daha iyi kullanmasını sağlamış. Apple TV'nin 1080p'ye yükseltilmesi ile uyumlu olarak iPad 3'ten Apple TV'ye 1080p ile video gönderimi sağlanmış.

Dikte

iPad 3 ve 7 Yeni Özellik

Apple'ın iPhone 4Gs ile sunduğu sesli komut özelliği Siri yeni iPad'e dahil edilmemiş ama bir dikte seçeneği eklenmiş. Bu seçeneğe sanal klavyedeki bir tuştan erişilebiliyor. Dikte özelliğini sayesinde konuşarak metin mesajı gönderebilir, Web'de arama yapabilir ve not alabilirsiniz. Apple harici uygulamalarda da çalışacağını belirtiyor böylece Tweeter ve Facebook'da sadece konuşarak gönderim yapmak mümkün olabilecek.

Bluetooth 4.0
Bluetooth 4.0'a geçiş kullanıcıya çeşitli faydalar sağlayacak. iPad'in düşük güçle çalışabilen yeni Bluetooth cihazlarıyla uyumlu olmasıyla beraber üreticiler iPad için aylarca şarj gerektirmeyecek kablosuz klavye gibi oldukça kullanışlı aparatlar üretebilecekler. Bluetooth 4.0 iPad'in giyilebilir cihazlarla da (kulaklık, medikal sensörler vb.) interaktif olarak çalışabilmesini sağlayacak.

Daha Büyük Batarya
iPad 3'ün yeni özellikleri doğal olarak daha fazla güç gereksinimi (özellikle de Retina Display için) doğuruyor. Bun rağmen iPad 3 önceki modellerle aynı batarya süresini sunuyor çünkü yeni batarya fiziksel olarak daha büyük ve daha verimli.