Hotmail devri kapanıyor!



Ekleyen
deniznegis
Güncelleme Zamanı
01.08.2012

İlk web tabanlı e-posta hizmetlerinden Hotmail yerini Outlook.com'a bırakıyor.

Bir devrin kanışına tanıklık ediyoruz. Hotmail ilk açıldığında kısa sürede pek çok kullanıcı kazandı ve şu anda da dünya çağında milyonlarca kullanıcıya sahip. Ancak yenilenme çabasındaki Microsoft, yılların web-mail hizmeti Hotmail'in yerine Outlook.com'u getirdi.

Hotmail devri kapanıyor!

Outlook.com'un tasarımı Windows 8'den ve Google+'dan izler taşıyor. Zaten Microsoft'un web hizmetini yenilemesindeki ki amacı bir yanda da Windows 8'e uygun bir tasarım yaratmak ve web hizmetini dokunmatik ekrana sahip cihazlarla uyumlu hale getirmek. Görünüm olarak daha modern bir tarza sahip olan Outlook.com işlev olarak da kullanıcılara çeşitli yenilikler sunuyor. Örneğin Outlook.com içinden Facebook, Twitter ve başka sosyal ağlara bağlanabilmeniz sağlanmış. Ayrıca Microsoft'un Skydrive ve Takvim hizmetleri için de bağlantılar yerleştirilmiş ama bu hizmetlerin arayüzü yenilenmediği için hizmetler arası geçiş pek de uyumlu gelmiyor. Özellikle Skydrive ile daha entegre bir yapı olsaymış Outlook.com çok daha işlevsel olurmuş. Yenilenen tasarımda en dikkat çeken kısım e-posta gönderim alanı olmuş. Şık ve sade tasarımı ve geniş mesaj yazma alanı ile adeta basit bir Word belgesine benzemiş. Outlook kullanıcılara genel tasarımın rengini değiştirme olanağı sunuyor ama maalesef Hotmail'deki tema desteği kalkmış.

Hotmail devri kapanıyor!

Microsoft bir Outlook posta adresi almanıza da olanak sağlıyor ki eski Hotmail adresinizdeki kişiler, mesajlar yeni adresinize taşınıyor ve eski adresinize gelen postalar yeni Outlook hesabına yönlendiriliyor. Yani istediğiniz taktirde gönül rahatlılığıyla Outlook hesabı alabilirsiniz.

Ben eski arayüzden memnundum diyorsanız Microsoft Hotmail'e geri dönmeniz için de bir seçenek koymuş (aşağıdaki resim). Ancak Microsoft eninde sonunda tüm kullanıcılarını Outlook'a taşımaya niyetli gözüküyor.

Hotmail devri kapanıyor!