Google Translate Dile Geldi!



Ekleyen
robut
Güncelleme Zamanı
17.11.2009

Google Translate artık gerçek zamanlı çeviri yapıyor. Bununla da kalmıyor dillendi, konuşuyor.

Google Translate Artık Gerçek Zamanlı Çeviri Yapıyor ve KonuşuyorGoogle'ın 51 dilde metin çevirisi yapan popüler aracı Google Translate eklenen yeni özellikleriyle göz dolduruyor. Özellikle gerçek zamanlı çeviri ve metin seslendirme özellikleri hayranlık yaratacak nitelikte.

"Tercüme et" butonu duruyor olsa bile artık bu tuşu kullanmanıza gerek yok. Yazdığınız metnin çevirisi metni girdiğiniz pencerenin altında gerçek zamanlı olarak gösteriliyor. Bu sayede çoğu zaman noktalama işaretleri yüzünden oluşabilen yanlış anlamlandırmaların da önüne geçmek mümkün. Gerçek zamanlı çeviri özelliği aynı zamanda bir hayli zaman tasarrufu sağlıyor.

Google Translate'in birbirinden etkileyici iki yeni fonksiyonu daha var. Bir tanesi, özellikle konuşma dili İngilizce olanlar için romen dili harici dillerde (örneğin Çince, Japonca, Korece) kelimelerin nasıl okunacağını ve telaffuz edileceğini gösteriyor. "Romen dilinde göster" butonuna tıkladığınızda girdiğiniz metin romen dil fonetiğine uygun biçimde yeniden çeviriliyor. Aynı özellik Arapça, Farsça ve Hintçe gibi diller için de kullanılabiliyor.

Son olarak İngilizce çeviriler için eklenen yeni bir fonksiyon daha var: Metin seslendirme. Yapmanız gereken sadece çevirinin yanında yer alan hoparlör simgesine tıklamak.

Genel olarak tüm bu yenilikler gerçekten iştah kabartıcı. Muhtemelen kullanıcıların deneyimlerini Google'a aktarmalarıyla daha da iyileştirilecekler. Daha önemlisi bu yeniliklerle gördük ki Google bu araçları geliştirmeyi hiç bırakmayacak.

Daha fazla bilgi için Google Translate'in yeni özellikleri hakkında Google tarafından hazırlanan videoyu izleyebilirsiniz: