"Google Apps" yenilendi



Ekleyen
obahadir
Güncelleme Zamanı
08.09.2009

Google, özel uygulamalar hizmeti Google Apps'i güncelledi.

Google Apps.Google, kullanıcıların birbirleriyle taslak ve belgeleri ortak bir alanda paylaşabilmelerine olanak sağlayan hizmeti dahil olmak üzere Google Apps (Google Uygulamalar) hizmetinde bazı yenilikler yaptı.

Yeni güncellemeler, Gmail veya Googlemail kullanıcılarına "Kişiler" listesinde (Contacts) arama yapmakla ilgili bazı yenilikler getiriyor. Artık "Apps" kullanıcıları "Kişiler" listesinde bir arama yaptıklarında şirketlerine ait tüm listenin taranmış bir sonucuna ulaşıyorlar. Güncellemeden önce sadece kişinin adres listesinde bulunan veya önceden yazıştığı adreslere ulaşmasını sağlayan Google bu yenilikle kullanıcılara önemli bir geliştirme sunmuş oluyor.

Google aynı zamanda kullanıcı profilli bir API (Application programing interface- Uygulama programlama arabirimi) sunarak yöneticilere şirket ağı üzerindeki tüm kullanıcıların profil bilgilerine ulaşma ve güncelleme yapabilme imkanı sunuyor. Araç aynı zamanda yöneticilere Google Apps üzerinde detaylı bir adres listesi bulundurmak konusunda yardımcı oluyor. Bu özellik şu an için sadece Google Apps Premier Edition kullanıcılarına açık.

Gmail'in iş amaçlı kullanım için geliştirdiği bir diğer yenilik kullanıcıların mesajlar için kullandıkları etiketleri düzenlemeyi kolaylaştırıyor. Kullanıcılar artık çok sık kullanmadıkları etiketleri görünmez hale getirebilecekler ve böylece ana listede normalde ihtiyaç duyduklarından daha fazla etiketle karşılaşmayacaklar. Bu işlem gizlenmek istenen etiket "daha fazla" (more) klasörüne sürüklenip bırakılarak gerçekleştirilebiliyor. Benzer şekilde, bir mesajı etikete sürükleyip bırakarak veya etiketi mesaja sürükleyip bırakarak etiketleme yapmak mümkün hale getirildi. Tüm Gmail kullanıcıları etiketleme ile ilgili bu yenilikten faydalanabilecek.