Google satın almaya doymuyor



Ekleyen
meddah
Güncelleme Zamanı
06.04.2010

Google bu sene 5. alımını çevrimiçi video servisi Episodic.com'u alarak gerçekleştirdi.

San Francisco'da kurulan yeni bir şirket olan Episodic Google'a katıldıklarını geçtiğimiz gün bloglarında açıkladılar. Şirket kendini canlı ve isteğe bağlı video servisleri için kapsamlı bir çözüm olarak tanımlıyor.

Episodic tam olarak kullanıcılarına içeriklerini canlı ya da isteğe bağlı bir şekilde sunmalarını ve bu içeriklerde yer alacak reklam içeriğini istedikleri kontrol etmelerini sağlayan bir video barındırma hizmeti. Kullanıcılar ayrıca kapsamlı analiz araçları da sağlanıyor.

Episodic kullanıcılarına daha önce bahsettiğimiz reklam sisteminin yanı sıra, izleyicilerinden kredi kartı aracılığıyla içerik için ücret alabilmelerini de sağlıyor. Bu seçenekler hem canlı hemde isteğe bağlı servis için mevcut. Ayrıca Episodic servisi mobil cihazlar (ör. iPhone) içinde özelleştirilmiş.

Söylentilere göre Google servisi YouTube ile birleştirecek ve Episodic ekibi önümüzdeki hafta YouTube ofisine taşınacak.

Episodic, Google'ın Ocak 2010'dan bu yana aldığı 5. şirket oldu. Diğerleri ise Microsoft Word için çevrimiçi bir araç olan DocVerse, fotoğraf düzenleme sitesi Picnick, e-posta uygulamaları yapan reMail, ve sosyal arama motoru Aardvark idi.