"DarkMarket" sitesi, kredi kartı kopyaları için 5.000 sterlinlik bir teklif sunuyor



Ekleyen
robut
Güncelleme Zamanı
08.09.2009

Bugün İngiltere'de, bir seri polis baskınının yıldızı olan 'DarkMarket' isimli Web sitesi, alınan bilgilere göre suçlu kişilerin, tüm kredi kartı özelliklerini içeren kredi kartı kopyalarını 5.000 sterlinden düşük fiyatlara satmasına izin veriyordu.

Dark MarketDarkMarket sitesi, sadece davet edilen kişilerin katılabildiği ve suçlu insanların, bankaları ve bu bankaların milyonlarca müşterisini dolandırmak için, rahat bir şekilde bilgi ve araç alış verişi yapabildikleri, gizli bir internet mesaj tahtasıydı.

FBI ajanları bir şekilde bu İnternet sitesine sızmayı başardılar ve belirli bir süre boyunca, mesaj tahtalarında gerçekleşen suçlular arasındaki alış verişleri takip ederek, bu suçluların kimliklerini belirlemek için gizli bir operasyon yürüttüler.

İngiltere'nin SOCA (Serious Organised Crime Agency / Ciddi Organize Suç Bürosu) birimindeki e-suçlar bölümünün başkan yardımcısı olarak görev yapan Sharon Lemon, neredeyse 3 yıldan beri İngiletere'nin SOCA birimi ve FBI ile ortaklaşa yürütülen bu gizli operasyonla açığa çıkan, 'DarkMarket' sitesi hakkında birçok yeni detayı daha açıkladı.

Sharon Lemon, "DarkMarket" sitesinin yaklaşık olarak 2.500 tane üyesi bulunduğunu, fakat bu üyelerden sadece birkaç yüz tanesinin, aktif bir şekilde siteyi kullandığını söyledi. Şimdiye kadar, İngiltere'de, Amerika'da, Almanya'da ve Türkiye'deki polis büroları, 11'i İngiltere'de olmak üzere tam 56 kişiyi tutukladı. Yapılan bu tutuklama faaliyetleri, yaklaşık olarak 40 milyon sterlin değerindeki kredi kartı dolandırıcılığını engellemiş oldu. Amerika'da ve Avrupa'da, daha birçok tutuklama faaliyetinin yapılması bekleniyor.

Sharon Lemon yaptığı açıklamada; "Bu insanlar, İnternet'i kötü faaliyetlerini uluslararası çapta organize etmek için kullanan, suçlulardır. Bu operasyon ve buna benzer, takip ettiğimiz ya da yapmayı planladığımız operasyonlar, bu suçluların yakalanma risklerini oldukça yüksek seviyelere çıkaracaktır. Bu suçlular, İnternet'in onları dokunulmaz yaptığına inanıyorlar. Fakat kesinlikle dokunulmaz değiller." dedi.

Sitenin Fiyat Listesi

"Atılmışlar"
(Ödeme kartı üzerindeki manyetik şeritten, kartın bilgilerini takip etmek)

Standart kart: 50 dolar
Gold / Platinyum kart: 80 dolar
Şirkete ait kart: 180 dolar

"Kart doğrulama bilgileri"
(Online işlemler için ihtiyaç duyulan bilgilerin tümü)Dark Market DDos Attack
Kalitesine bağlı olarak, 3 ila 10 dolar arasında

"Tam Bilgi / Ödeme değişikliği"
(Bir bankayı, hesap açmaya ya da bir başkasının, hesap detaylarını almaya izin vermeye ikna edebilmek için ihtiyaç duyulan tüm bilgiler)
Hesap Bakiyesi 10.000 dolar: 150 dolar
Hesap Bakiyesi 20.000 dolar: 300 dolar

"Kevgir" (Skimmer)
(Kartın üzerindeki manyetik şeritte bulunan verileri ve şifreleri okumanıza olanak sağlar)
Kâr yüzde 50 olarak paylaşılırsa: 3.000 dolar
Kâr paylaşılmazsa: 6.000 ila 7.000 dolar arasında

"Banka hesabına giriş bilgileri"
Hesapta bulunan bakiyenin, yüzde ikisi oranında

"Botnet kiralamak"
(Spam mesajları yollayabilmek ya da DDoD saldırıları gerçekleştirebilmek için, 300.000'den fazla hayalet bilgisayarlar)
Günlüğü 50 dolar

"Kredi kartı resimleri"
(Kartın her iki tarafının da resimleri)
Her yüz için, 30 dolar

"Numaraları kabartılmış boş kartlar"
Her birisi 50 dolar

"Hologramlar"
100 tanesi 5 dolar