Ukrayna- İngiltere maçı sadece internetten yayınlanacak!



Ekleyen
obahadir
Güncelleme Zamanı
06.10.2009

2010 Güney Afrika Dünya Kupası elemeleri 6. grupta Ukrayna ve İngiltere arasında 10 Ekim tarihinde oynanacak maç sadece internet üzerinden yayınlanacak. Uygulama ile dünyada bir ilk gerçekleşmiş oluyor.

Ukrayna- İngiltere

İnternetin televizyona alternatif bir yayın mecrası olmasının kanıtı gibi gözüken olayın nedeni aslında İngiltere'deki hiçbir yayın kuruluşunun maçı televizyondan yayınlamayı kabul etmemesi.

İngiltere Milli Takımı'nın 6. grup'ta oynadığı 8 maçta 24 puan toplayarak Güney Afrika'ya gitmeyi garantilemesi, TV yayıncılarını Ukrayna ile oynanacak maçta izlenme oranlarının çok düşük olacağı düşüncesine itti. Hal böyle olunca maçı yayınlamak için teklif verenler sadece internet yayıncıları oldular ve birkaç el değiştirmenin ardından her yıl yaklaşık 15.000'den fazla spor olayını yayınlayan Perform maçı yayınlamaya hak kazandı.

Maç yayını için açılan siteye 7 Ekim'den önce giren kullanıcılar 4.99 £'a sonraki günlerde giren kullanıcılar ise 11.99 £'a varan ücretlerle maçı izleyebilecekler.

Teknik nedenlerle Türkiye'den takip edilemeyecek maçı internetten izlemek kullanıcıların yaklaşık 1GB kotasına mal olacak.