Google'a neler oluyor?



Ekleyen
deniznegis
Güncelleme Zamanı
03.06.2010

Geçtğimiz 2 gündür Türkiye'deki kullanıcılar bazı Google servislerine erişemiyor. Google'daki durumun nedeni belirsiz ama çözümü basit.

Google\ a neler oluyor?İki gündür Türkiye'deki kullanıcılar Google Docs, Takvim, Google Çeviri vb. hizmetlere giriş yapamıyorlar. Sorunla ilgili olarak Google forumlarında yapılan şikayetlere karşılık Google, sorunun kaynağını araştırdıklarını ve çözmeye çalıştıklarını belirtiyor.

Ek olarak şu an için internette sorunla ilgili bir de söylenti dolaşıyor. Söylenenlere göre BTK'nin (Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu) Youtube'a erişimi engellemeye çalışırken yanlışlıkla Google servislerinin kullandığı bazı IP'leri banlamış.

Google Docs gibi şirketlerce de kullanılan Google servislerinin engellenmesi, kullanıcılar için büyük bir sorun oluşturuyor. Neyse ki sorunun çözümü basit. Telekom DNS'leri haricinde kullanacağınız yurtdışı DNS sunucuları ile Google servislerine girmek mümkün. Aşağıda bağlantısı verilen eğitimde. DNS ayarlarınızı nasıl değiştirebileceğinizi görebilirsiniz.

Windows'un DNS ayarlarını değiştirmek