Norton Security 2015 İncelemesi



Ekleyen
baktas
Güncelleme Zamanı
22.09.2015

Norton ailesinin yeni üyesi Norton Security 2015'in özelliklerini inceliyoruz.

Symantec, uzun süredir devam ettiği çok seçenekli (Internet Security, Antivirus, 360, Online Backup ve Mobile Security) Norton ürün ailesi gamını 2014 sonu itibariyle Norton Security ve Norton Security with Backup olarak ikiye indirgedi.

Temelde bu iki ürünün bir çok özelliği aynı. Norton Security with Backup adındaki sürümünde diğerine ilave olarak 25GB online yedekleme alanı (ek ücretle bu alan büyütülebiliyor) ve çocukların internet ortamındaki güvenliği için ek koruma özellikleri yer alıyor. Biz de bu yeni ürünün özelliklerini detaylı olarak inceledik.

Kurulum

Norton Security'nin kurulum başlangıcında virüsler ve diğer tehditlerle ilgili bazı teknik bilgilerin paylaşılma onayı ve kurulum seçenekleri var.

Norton Security indir

Norton Security 2015 İncelemesi

Kurulum aslında oldukça hızlı ilerliyor ama yine de kullanıcılar sıkılmasın diye bu bir iki dakikalık süre içerisinde programın özellikleri hakkında kısa bilgiler veriliyor.

Norton Security 2015 İncelemesi

Kurulum sonunda aşağıdaki Oturum Açma ekranı geliyor ve bu ekranı atlayıp devam etmek mümkün değil. Halihazırda bir Norton hesabınız yoksa Bir Norton hesabı oluşturun seçeneğini kullanarak açmak mümkün.

Norton Security 2015 İncelemesi

Norton hesabı açabilmek için E-posta, Ad Soyad ve telefon bilgilsi gerekiyor.

Norton Security 2015 İncelemesi

Bu adımlardan sonra genel olarak yeşil renkli ifadeler kullanılması ve uyarı olan alanlardaki kırmızı renklerin hemen farkedilmesini sağlıyor. Yapılacak işlemler toplam 4 başlık altında toplanmış.

Norton Security - Güvenlik Bölümü

İlk başlık olan Güvenlik menüsü altında; virüs tarama işlemleri için Taramaları Çalıştır, virüs veritabanı güncellemeleri için LiveUpdate, geçmişde yapılmış işlemlere ait bilgiler için Geçmiş ve çeşitli güvenlik ayarlarının bulunduğu Gelişmiş menüsü bulunuyor.

Norton Security 2015 İncelemesi

Norton Security - Kimlik Bölümü

Kimlik başlığı altında Güvenli Web, Kimlik avını önleme, Identity Safe ve Norton Araç çubuğu özellikleri varsayılan olarak aktif geliyor. Norton Araç çubuğu İnternet Tarayıcı'lar için bir eklenti olarak çalışıyor. Google arama sonuçlarındaki web sitelerini gerçek zamanlı olarak tehlikeli ya da güvenli şeklinde işaretliyor. Ayrıca adres satırından yazarak direkt giriş yaptığınız web sitelerini de kontrol ediyor.

Norton Security 2015 İncelemesi

Norton Security 2015 İncelemesi

Norton Security 2015 İncelemesi

IdentitySafe; web sitelerine giriş için kullandığınız kullanıcı adı & parola bilgilerini, kredi kartı bilgilerini, adres bilgilerini ve aldığınız notları güvenli olarak saklıyor ve bu bilgileri web sayfaları üzerinden gireceğiniz zaman otomatik doldurma imkanı sağlıyor.

Norton Security 2015 İncelemesi

Norton Security 2015 İncelemesi

Kimlik Bilgisi Ayarları; kimlik bilgisi hırsızlığını engellemeyi amaçlayan özelliklere ait ayarların (Kimlik Avını Önleme, Kötü Amaçlı Sayfaları Engelle, Norton Safe Web vb) bulunduğu bir bölüm. Buradaki ayarları istediğiniz ölçüde değiştirebiliyorsunuz.

Norton Security 2015 İncelemesi

İstatistikler adında da anlaşılacağı üzere Kimlik başlığı altında yapılmış olan işlemlere ait detayları (Kaydedilen Notlar, Kaydedilen Oturumlar, Otomatik Oturum Açmalar vs) gösteriyor.

Parola Üretici ise web tabanlı çalışan bir hizmet ve https://identitysafe.norton.com/password-generator adresinden tahmin edilmesi zor parolalar oluşturmanızı sağlıyor.

Norton Security - Performans Bölümü

Bir antivirüs programında görmeye pek alışık olmadığımız bir alan burası :)

Antivirüs programları, yaptıkları iş gereği bilgisayarların performansını genellikle olumsuz etkileyen grup içinde yer alırlar. Anlaşılan Norton bu durumdan rahatsız olmuş olmalı ki böyle bir bölüme yer vermiş ve temel bazı performans iyileştirmeleri yapabileceğiniz (Disk birleştirme, gereksiz dosya temizliği ve başlangıç yöneticisi) araçlar eklemiş. Bu arada sözü açılmışken Norton özellikle son 5 yıldır bilgisayar performansını en az etkileme konusunda ciddi çalışmalar yapıyor ve geçmişten gelen "Norton, bilgisayarı yavaşlatır" şeklindeki kötü namını ortadan kaldırmış durumda.

Norton Security 2015 İncelemesi

Daha fazla Norton bölümünde ise başka Windows & Mac OS X bilgisayarlara ve mobil cihazlara (iPhone, iPad, Android) Norton ürünlerinin kurulumu için yol gösteren bir web servisi yer alıyor. Gelen sayfada e-posta adresi giriyorsunuz ve bu e-posta adresini diğer cihazlarda açıp kurulum adımlarını takip ediyorsunuz.

Sonuç

Dünyadaki ilk antivirüs programlarından birisi olan Norton, en çok kullanılan ücretli antivirüs programları arasında ilk üç içinde yer alıyor. Symantec tarafından satın alınmasıyla birlikte performans ve virüs tespiti konularında oldukça iyi konuma geldi ve yukarıda da belirttiğim gibi geçmişteki kötü sabıkasını tamamen silmiş gözüküyor.

Günümüzde bilgisayar başında yapılan işlemlerin %90'ı internet üzerindeki bir servisle ilişkili ve bu nedenle ücretsiz antivirüs programlarının koruma kapsamı yetersiz kalmaya başladı. Eğer tam kapsamlı bir antivirüs programı satın almak istiyorsanız Norton Security'yi denemenizi tavsiye ediyoruz.

Norton Security indir