Yahoo'da şifre sızıntısı



Ekleyen
deniznegis
Güncelleme Zamanı
15.07.2012

Yahoo, veri sızıntısını doğruladı ve 400.000 kadar e-poasta adresinin ve şifrelerinin metin belgesi olarak İnternet'e sızdığını açıkladı.

Yahoo da şifre sızıntısı

Yahoo, resmi bir açıklamak yaparak bünyesinde e-posta adreslerinden 400.000 tanesinin şifreleriyle beraber çalındığını açıkladı. Yahoo yaptığı açıklamada kullanıcılardan özür diledi ve söz konusu güvenlik açığının kapatılması için çalıştıklarını açıkladı.

"Yahoo olarak güvenliği ciddiye alıyoruz. Bu amaçla kullanıcılarımız ve verilerinin güvenliğini sağlamak için korunmaya yatırım yapıyoruz. Yahoo! Contributor Network'e ait ve Yahoo! ile başka firmalardan e-postalar, kullanıcı adları, şifrelerin çalındığını doğruluyoruz. Çalınan verilerin 5'inden azı Yahoo hesaplarına aittir. Verilerin açığa çıkmasına neden olan güvenlik açığını kapatmak için çalışıyoruz söz konusu Yahoo hesaplarının şifrelerini değiştirip hesapları çalınan firmaları bilgilendiriyoruz. Bu durumdan etkilenen kullanıcılardan özür dileriz. Kullanıcıların düzenli olarak şifrelerini değiştirmelerini ve online güvenlikle ilgili ipuçlarımıza bakmalarını tavsiye ederiz."

Eğer bir Yahoo hesabını varsa güvenlik firması Sucubi'nin hazırladığı kontrol aracından e-postanızın sızan mailler arasında olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Açılan sayfada e-postanızı girip "Check Email" tuşuna tıklamanız yeterli. "Good" yanıtını alırsanız e-postanız çalınmamış demektir.