Windows Server 2012 RC sürümü çıktı



Ekleyen
deniznegis
Güncelleme Zamanı
06.06.2012

Microsoft, Windows Server 2012 işletim sisteminin RC sürümünü yayımladı.

Windows Server 2012 RC sürümü çıktı

Şirketler ve IT departmanlarını yakından ilgilendiren Windows Server 2012 geliştirme aşaması olarak betadan çıkıp RC (release candidate) sürümüne geçti.

Microsoft'un daha önceki işletim sistemi çıkartma politikasına bakacak olursak kullanıcılara sunulacak işletim sisteminden önce son olarak RC sürümünün yayımlandığını görebiliriz.
Daha çok Windows 8 ile öne çıkan Microsoft'un Metro adlı yeni masaüstü görünümü ve arayüzü Windows Server 2012'nin de açılışında varsayılan olarak bulunuyor. Hatta sistem yöneticileri Windows Server 2012'yi komut satırı arayüzü ile kurup işletim sistemini masaüstü ve sunucu yöneticisi ile kullansalar da RC sürümde Metro arayüzü kaldırma gibi bir seçenek bulunmuyor. Halbuki Windows 8'de kullanıcılar isterlerse eski stil Windows masaüstünü kullanabiliyorlar.

Windows Server 2012'de bulut teknolojisine ağırlık verilerek şirketlerin kendi özel bulut sunucularını oluşturmalarına yardımcı olacak, ölçeklenebilirlik ve performans artışı sunan dinamik bir altyapı geliştirilmiş. Microsoft'un açıklamasına göre Windows Server 2012 aynı zamanda farklı yerlerden güvenli ve sağlıklı bir şekilde bağlantı kurulabilmesi için bir ortak kimlik ve yönetim yapısı sunacak.

Ayrıca yeni işletim sistemi, Microsoft'un "Yazılım Artı Hizmetler" vizyonu doğrultusunda hem bulutta hem de diğer platformlarda uygulamaların ve web sitelerin verimli bir şekilde oluşturulup kurulabilmesini sağlayacak esneklikte geliştirilmiş.

Window Server 2012'nin yenilikleri sadece bulut sistemleriyle ilgili değil. İşletim sistemi günümüzün çalışma şekillerine de odaklanmış ve kullanıcıların herhangi bir yerden, herhangi bir cihazla uygulamalara ve verilere ulaşabilmelerini sağlayabilmeleri için IT çalışanları için araçlar sağlanmış.

Yeni işletim sistemini denemek isteyen şirketler Windows Server 2012 web sayfasında kayıt yaptırıp sistemi indirebilirler. Şu an sitede biri IT uzmanları biri de geliştiriciler için olmak üzere iki sürüm bulunuyor.