UbiSoft DRM sunucusu çöktü: Assassin's Creed 2 Oynanamıyor



Ekleyen
cetin
Güncelleme Zamanı
08.03.2010

Korkulan oldu; UbiSoft'un DRM sunucusu çökünce oyun severler Assassin's Creed 2'yi oynayamıyorlar...

UbiSoft'un Assassin's Creed 2 oyununda yeni bir kopya koruma sistemi kullanacağını ve bu korumanın sorunlara yol açabileceğini daha önce sizlere duyurmuştuk. Ve korkulan oldu; UbiSoft'un DRM kimlik tanımlama sunucusu çökünce Assassin's Creed 2 oyununun orijinal sürümüne sahip olan oyun severler uzun bir süre oyunu oynayamadılar.

UbiSoft, Assassin  s Creed 2 DRM

Oyun severlerin Assasin's Creed 2'nin resmi forumunda da belirttiği gibi aşırı bir yüklenme sonucu UbiSoft'un online kopya koruma sistemi cevap veremez hale gelmiş durumda. Hal böyle olunca oyun severler, sisteme giriş yapabilmek için dakikalarca beklemek zorunda kalıyor ve hatta pek çoğu sisteme giriş yapamayınca Assassin's Creed 2'yi oynayamıyorlar. Bu durum, uzun bir süre daha devam edecek ve oyun severler sorun yaşamaya devam edecek gibi görünüyor.

Başta oyun olmak üzere tüm yazılımların üreticileri, emeklerini koruma konusunda sonuna kadar haklılar. Ancak bu koruma girişimleri yüzünden, ücret ödeyerek orijinal yazılımları satın alan kullanıcıların mağdur edilmemesi de önemli.