Sony Ericsson da Android'e geçiyor



Ekleyen
deniznegis
Güncelleme Zamanı
25.09.2010

Sony Ericsson bundan sonra mobil işetim sistemi Symbian'ı kullanmayacağını açıkladı.

Sony Ericsson da Android\ e geçiyorSony Ericsson da Mobil işletim sistemi Symbian'ı terk eden şirketler arasına katıldı. Sony Ericsson'ın sözcülerinden Aldo Liguori bundan sonra Symbian işetim sistemine dayalı bir ürün geliştirmeyeceklerini açıkladı.

Symbian hâlâ dünyanın en çok kullanılan mobil işletim sistemi olmaya devam ediyor. Tabii bunda Nokia'nın payı büyük. Nokia üst düzey telefonlarında ağırlıklı olarak Symbian'ı kullanıyor. Ancak sene başındaki %51 olan pazar payı %41.2'ye düşmüş durumda. Vivaz serisinde Symbian'ı kullanan Sony Ericsson artık bütünüyle Google'ın mobil işletim sistemi olan Anroid'e geçiyor.

Dünyanın en büyük cep telefonu üreticisi Nokia, Symbian Foundation'ı 2008'de kurdu ve işletim sitemini Sony Ericsson, Samsung gibi büyük teknoloji firmaları, geliştiriciler ve çip üreticileri ile paylaştı. Daha sonra Samsung, Android'e geçti ve bir yandan da kendi sistemi Bada'yı geliştirmeye başladı. Motorola zaten bir kaç yıl önce Android'e geçmişti bile... Son olarak Sony Ericsson da Android kervanına katılarak Symbian'ı terk etti.

Görülen o ki Google'ın sevimli robotu mobil dünyayı giderek ele geçiriyor ve Symbian'ın yaygınlığı her geçen gün azalıyor.