Programcılar için Firefox 4



Ekleyen
Allien
Güncelleme Zamanı
31.05.2010

Mozilla'nın iştah kabartan yeni tarayıcısı Firefox 4 için bekleyiş sürüyor. Açıklanan yeni özellikler ise merakı bir kat daha arttırıyor. İşte programcılar için yeni gelişmeler...

Programcılar için Firefox 4

Bütün internet tarayıcılarının rekabet içinde bulunduğu bir ortamda, firmalar da kendilerine yeni pazarlar oluşturmaya çalışıyor. Yeni özellikler ve diğerlerinden bir adım daha önde olma isteği teknoloji gelişimi açısından çok önemli.

Mozilla Firefox'un bu seferki hamlesi internet programcılarının hoşuna gidebilecek türden. Firefox önerilen IndexedDB standartı sayesinde internet uygulamaları için bölgesel veritabanlarını destekleyecek.

Kısacası IndexedDB arayüzü ile herhangi bir ağ bağlantısına ihtiyaç duymadan internet uygulamaları geliştirebilirsiniz. Dolayısıyla bir çok eklenti ya da program kurmaya ihtiyaç duymadan sadece Firefox ile işlerinizi yapabileceksiniz.

Firefox 4'te ayrıca, iPhone, iPod Touch ve iPad gibi cihazlar için dokunmatik desteği bulunuyor. Bunun dışında programcıların hoşuna gidebilecek WebGL (3D grafik teknolojisi), HTML5 desteği, WebSockets (HTML için tarayıcı ve sunu özelliği) gibi bir çok yeni özellik bulunmakta. Firefox 4, özellikle programcılar için çok faydalı olabilecek gibi görünüyor.