Nintendo'nun yeni oyun konsolu: Wii U



Ekleyen
deniznegis
Güncelleme Zamanı
08.06.2011

Nintendo, E3 2011 oyun fuarında Wii U adlı yeni konsolunu tanıttı.

Nintendo, E3 2011 oyun fuarında Wii U adlı ikinci jenerasyon Wii konsolunu tanıttı. İlk Wii konsolu büyük başarısına rağmen sıkı oyuncuların eleştirilerine maruz kalmıştı. Wii konsolunun donanım gücü zayıf bulunmuş ve konsola yapılan oyunlar ağırlıklı olarak platform, aile, spor, çocuk kategorileri ile sınırlı kalmıştı. Daha erişkinlere yönelik aksiyon oyunlarının sayısı oldukça azdı.

Nintendo  nun yeni oyun konsolu: Wii U


Eleştirilerden ders alan Nintendo Wii U konsolunu her oyuncu kesimine hitap edecek bir platform olarak geliştiriyor. Wii U selefinin aksine HD grafikleri destekleyecek ve yeni kontrol cihazı ile farklı bir oyun deneyimi sunacak. Hem dokunmatik ekrana hem de düğmelere sahip yeni kontrol aracı, tablet bilgisayar tarzı ile büyük aksiyon oyunlarına uygun konsol yapısını birleştiriyor.

Nintendo  nun yeni oyun konsolu: Wii U

Wii U'nun kontrol cihazının en büyük özelliği bir ekrana sahip olması. 6.2 inçlik bu monitör, hem oyuncuların haritalara ya da başka ek bilgilere vb. bakmasını sağlayan ikinci bir ekran görevi görecek hem de dokunmatik bir oyun aracı olarak kullanılabilecek.

Nintendo  nun yeni oyun konsolu: Wii U

Önümüzdeki yıl piyasaya çıkacak olan Wii U için şimdiden Ubisoft, Electronic Arts, THQ ve Square Enix gibi firmalar oyun geliştirmeye başladı bile. Bakalım gelecek sene Playstation 3, XBox 360 gibi rakiplere karşı Wii U nasıl bir performans gösterecek.