Netbook pencereleri Google Chrome OS'la açılacak



Ekleyen
obahadir
Güncelleme Zamanı
08.09.2009

Google bugün, açık kaynak kodlu ve netbooklar gibi internet odaklı çalışan bilgisayarlarda kullanılabilecek bir işletim sistemini önümüzdeki yıl içinde piyasaya sürmek niyetinde olduğunu açıkladı.

Şirkete ait resmi blogta Google Chrome OS'un 2010 yılının ikinci yarısında netbooklarda kullanılabileceğini belirten Google, işletim sisteminin şu an devam eden geliştirilme aşamasında çok sayıda şirketle temas halinde olunduğunu da açıkladı.

Google Chrome OS

Chrome OS; Intel ve AMD (Advanced Micro Devices) tarafından kullanılan x86 ve ARM mimarisi ile yapılandırılmış bilgisayarlarla uyumlu olarak çalışacak.

ARM merkezli netbooklara ait prototipler geçtiğimiz ay Tayvan'da yapılan Computex Show'da sergilenmiş; Microsoft'un işletim sistemi Windows'un ARM çipler üzerinde çalışmaması nedeniyle uzmanlar bu prototiplerde Linux veya Google Android'in türevi bir işletim sisteminin kullanılması ihtimali üzerinde durmuşlardı.

Tam olarak ne kadar ortak kod kullandıkları/ kullanacakları bilinmese de Google'dan yapılan açıklama Google İşletim Sistemi'nin Google Android'den tamamen farklı bir proje olarak sürdürüldüğü yönünde oldu.

Google OS ve Google Android arasındaki farkı açıkça ortaya koyan Google'ın konuyla ilgili açıklaması şöyle: "Android en başından beri gelişmiş telefonlarda kullanılmak üzere tasarlanmıştı. Google Chrome OS ise zamanlarının büyük çoğunluğunu internette geçiren kullanıcılar için geliştirilmekte olan bir uygulama. Sistem başta netbooklarda en sonunda ise tam donanımlı masaüstü bilgisayarlarda kullanılabilecek hale getirilecek."