Motorola, tablet bilgisayar çıkartıyor [Video]



Ekleyen
deniznegis
Güncelleme Zamanı
22.12.2010

Motorola, CES 2011 fuarında yeni bir tablet bilgisayar tanıtacağını komik bir video ile duyurdu.

Motorola, tablet bilgisayar çıkartıyor  [video]Motorola'nın "Tabletlerin Evrimi" adlı yeni videosu geçmişten günümüze tabletlerin evrimini gösteriyor ve son olarak önümüzdeki ay gerkçekleştirilecek olan CES 2011'de (Tüketici Elektroniği Fuarı) yeni bir tablet bilgisayar tanıtılacağına dair ipucu veriliyor.

Video'unun sonunda ki arı ile de Android'in tablet bilgisayarların için optimize edilecek Honeycomb (Pal Peteği) kod adlı 3.0 sürümüne gönderme yapılıyor.


Video'da görebileceğiniz gibi Mısır hiyerogliflerinden başlanıp son çıkan iPad ve Samsung Galaxy Tab'a kadar tabletlerin eksikliklerine değiniliyor:

  • Mısır Hiyeroglifleri MÖ 3200: Grafikler güzel ama ağırlığı taşınmasını zorlaştırıyor.
  • 10 Emir'in yazılı olduğu taş tabletler MÖ 1440 - 1500: Dayanıklılık mükemmel ama esneklik sıfır (Düzenleme yapılamıyor.).
  • Rosetta Taşı MÖ 196: Birden fazla dil desteği var ama çözünürlük düşük.
  • Maya Tabletleri MS 500: Latin Amerika dağıtımı başarılı ama 2012'de kendi kendini imha edeceği söylentisi var.
  • GriDPad MS 1989: Bir envanter aracı olarak çıktı ama 20 MB'lık diske sadece 12 obje sığıyordu.
  • iPad MS 2010: Dev bir iPhone gibi ama _ dev bir iphone gibi.
  • Galaxy Tab MS 2010: Android OS ama cep telefonu için geliştirilen bir Android OS

MOTOROLA tabletin özellikleri
Motorola'nın Android 3.0'ı kullanacak olan tablet bilgisayarı hakkında çok az bilgi bulunuyor. Google'dan Andy Rubin bu ay başında GEt Into Mobile konferansında ınırlı sayıda kişiye cihazı gösterdi ama detay vermekten kaçındı. Cihazı görenlerin aktardıklarına göre Motorola'nın tableti 10 inç boyutunda ve farklı bir arayüze sahip.
Andy Rubin cihazda Nvidia'nın çift çekirdekli CPU'sunun bulunduğunu söylerken, 3D görsel işleme kapasitesine de değinmiş.