Motorola'nın tablet bilgisayarı Xoom



Ekleyen
deniznegis
Güncelleme Zamanı
06.01.2011

Motorola geçtiğimiz günlerde komik bir video ile CES'te tanıtacağını duyurduğu tablet bilgisayarını basına sundu.

Motorola  nın tablet bilgisayarı Xoom

Geçtimiz günlerde Motorola, antik çağlardan günümüze kadar ki meşhur tabletlere ginderme yaptığı bir video ile CES teknoloji fuarında yeni bir tablet bilgisayar tanıtacağını duyurmuştu. Motorola dün CES'te özellikle tablet bilgisayarlara büyük işlevsellik katacağı söylenen Google'ın mobil işletim sistemi Android'in 3.0 sürümünü (Honeycomb) kullanıcak olan tablet bilgisayarı basına tanıttı.

Xoom adlı tablet bilgisayar 1080p ekran çözünürlüğüne ve bir ön bir de arka olmak üzere iki kamera ya sahip. 2 megapiksellik ön kamera ile görüntülü chat yapılabilecek. 5 megapiksellik arka kamera da 720p HD çekim yapılabilecek.

1080p HD video desteği ve HDMI çıkışı olan Xoom büyük ekranlara bağlanarak da kullanılalabiliyor. Hatta 1280x800 görünüm ile konsol benzeri bir oyun deneyimi sunabiliyor. Ayrıca cihazda ciroskop, barometre, e-pusula, ivmeölçer gibi araçlar bulunuyor.

3G ve Wi-fi kullanan Xoom tabletlerin 2011'in ilk çeyreğinde çıkması bekleniyor. 4G desteğine sahip olanların ancak ise 2011'in 2. çeyreğinde çıkabileceği belirtiliyor.