Microsoft Windows Vista için Service Pack 2'nin Pre-Beta sürümü çıktı



Ekleyen
robut
Güncelleme Zamanı
08.09.2009

Microsoft Windows Vista'nın ikinci servis paketinin yeni işletim sistemi Windows 7'nin piyasaya çıkışından önce kullanıma sunulacağını açıklamasının hemen ardından Windows Vista Service Pack 2'nin deneme öncesi sürümünü (pre-beta) dağıtmaya başladı.

Pre-beta sürümü, Microsoft tarafından seçkin bir test grubuna dağıtıldı. Bu grubun üyeleri Windows Update özelliği sayesinde Windows Vista Service Pack 2'yi indirebilmek için bilgisayarlarının Kayıt Defterlerine birkaç anahtar ekleyen bir programı çalıştırmak zorundalar.

6002.16489 geliştirme koduna sahip bu sürüm 290.7 MB ila 296.9 MB arasında değişen bir boyuta sahip. Gelen bilgilere göre bu sürüm piyasaya çıkmış bütün güncelleştirmeleri içeriyor fakat pre-beta sürümü belirgin farklılıklar ya da ilave özellikler içermiyor.

6002.16489

Windows Kayıt Defteri'nde değişiklikler yapıldıktan sonra KB955430 adlı hotfix (test aşamasından geçmemiş, hızlı bir şekilde yayınlanmış hata düzeltmelere verilen isim) yüklenmeli. Bu hotfix yüklendikten sonra Windows Update özelliğinin içerisinde gerçek Windows Vista Service Pack 2 güncelleştirmesi görülebilecek.

kb955430

Kayıt Defteri değişikliklerinin İnternet üzerinden görünerek Service Pack 2 güncelleştirmelerinin gerekli değişiklikleri yapan kullanıcılar tarafından indirilmesine izin verilmesi biraz zaman alabilir.