Microsoft Windows Embedded Compact 7'yi duyurdu



Ekleyen
meddah
Güncelleme Zamanı
03.06.2010

Microsoft gömülü sistemler için geliştirdiği Windows CE ailesinin yeni üyesini duyurdu.

Microsoft, taşınabilir cihazlar, basit bilgisayar benzeri sistemler ve gömülü sistemler için geliştirdiği Windows CE platformunun yeni üyesi, Windows Embedded Compact 7 adıyla duyurdu. Microsoft yeni sürüm ile Windows 7'nin gücünü tabletler, taşınabilir medya oynatıcılar, e-okuyucular gibi cihazlara getirmeyi hedefliyor.

Microsoft Windows Embedded Compact 7\ yi duyurdu

İşletim sisteminin yeni sürümü, çoklu çekirdekli işlemciler ve ARM mimarisinin en yeni özelliklerini destekliyor. Windows Embedded Compact 7; Platform Builder, Visual Studio, Expression Blend ve Windows Embedded for Silverlight araçlarını da içerecek.

Yeni sürüm kullanıcılar için DLNA desteği, yeni medya kütüphanesi özellikleri ve Windows 7 bilgisayarlar tam entegrasyon özelliklerini getiriyor. Internet Explorer da, Adobe Flash 10.1 desteğine sahip olarak yenileniyor.

Kurumsal müşteriler hesaplarında bulunan e-posta, takvim ve bağlantılarına Microsoft Exchange 2010 AirSync ya da Microsoft Exchange Sunucusu desteği ile kolayca ulaşabilecekler. Office ve PDF dosyaları için okuyucular da sisteme dahil edilmiş. Windows7 Device Stage bilgisayarlar ve taşınabilir cihazlar arasındaki dosya alışverişi için kullanılacak.