Microsoft, Windows 7 ile ilgili iki yeni blog başlattı



Ekleyen
robut
Güncelleme Zamanı
08.09.2009

Microsoft, çoğu Microsoft fanatiğinin okumayı alışkanlık haline getirdiği "Windows 7'yi Tasarlamak" (Engineering Windows 7) blog'una ek olarak Windows 7 odaklı iki yeni blog başlattı.

Windows 7Başlatılan ilk blog "Program Geliştiriciler için Windows 7" (Windows 7 Blog for Developers) başlığına sahip ve Microsoft Program Geliştirici Ağı (Microsoft Developer Network-MSDN) üzerinde bulunuyor. Bu blog, Microsoft'un CEO'su Steve Balmer'ın favorisi olan program geliştiricilerini hedef kitle olarak seçmiş durumda. Blog özellikle Windows 7 ile hayata geçen yeni kod özelliklerinden yararlanmak isteyen program geliştiricilerini hedef alıyor. Blog'un ilk yazısında yochayk takma adlı kullanıcı, blog'un Windows 7'nin program geliştiricilere sunduğu olanaklara aşina olma yolunda bir durak ve Windows 7'nin özelliklerinin, uygulamalarda nasıl kullanılacağı konusunda bir rehber olacağını belirtti.

İkinci blog ise Technet üzerinde olacak ve etrafa sızan yanlış bilgilerin insanları yanıltmasını önlemeyi amaçlayacak olan IT profesyonellerini tarafından yönetilecek. Bu blog'da yeni özellikler ve hata düzeltmeler ile ilgili yorumların yanı sıra Windows 7 yönetimi için en iyi yöntemlerin bulunması hedefleniyor. "Springboard Series" başlıklı blog'da ayrıca Windows'un önceki sürümlerinin yönetimi ile ilgili bilgiler de bulunacak.

Microsoft'un Windows 7 ile ilgili olumlu bir izlenim vermeye erken bir başlangıç yapmaya çalıştığı ve Windows Vista'nın piyasaya sunuluşu sırasındaki hatalarından ders aldığı açıkça görülüyor.