Microsoft Windows 7 için Family Pack sunabilir



Ekleyen
obahadir
Güncelleme Zamanı
08.09.2009

Kullanıcı sözleşmesinden anlaşıldığına göre Microsoft, kullanıcıların Windows 7 aile paketi ile birden çok sayıda bilgisayar için lisanslı ürün kullanabilmelerini sağlayacak.

Windows 7Windows 7 RC'ye ait EULA (EULA: End user licensing agreement: Son kullanıcı lisans sözleşmesi) dikkatlice okunduğunda Microsoft'un önümüzdeki dönem piyasaya sürmesi muhtemel Windows 7 RC family pack (aile paketi) ile ilgili bazı ipuçlarına ulaşılabiliyor.

Kullanıcı sözleşmesinin "Installation And Use Rights" (Kurulum ve kullanım hakları) başlığı altında "Eğer aile paketi kullanıcısıysanız..."ile başlayan cümlenin devamı şöyle: "Eğer aile paketi kullanıcısıysanız bu yazılımın bir kopyasını evde ikamet eden bir başka kişinin kullanımı için 3 kişiye kadar olmak üzere kurabilirsiniz. Bu bilgisayarlar lisanslı ürün kullanmış ve sözleşmedeki lisans kurallarını kabul etmiş sayılırlar. Kullandığınız paketin bu işlem için uygun olup olmadığından emin değilseniz go.microsoft.com/fwlink/?Linkid=141399 adresini ziyaret edin..."

İçinde bağlantının olduğu kullanıcı sözleşmesinde bulunan cümle kullanıcıyı Microsoft ana sayfasına yönlendiriyor.

Uzmanlarınbelirttiğine göre aile paketiyle ilgili cümle; Windows 7 Home Premium'a ait kullanıcı sözleşmesiyle Microsoft tarafından Avrupa'daki kullanıcılar için özel geliştirilmiş ve içerisinde Internet Explorer 8'in bulunmadığı Windows 7 Home Premium 7E'ye ait kullanıcı sözleşmesinde bulunuyor.

Microsoft daha önceki ürünü Vista Home Premium için 2 lisanstan oluşan bir aile paketini 2007 yılında 6 ay boyunca satmıştı. Şirket şu ana kadar Windows 7 aile paketiyle ilgili bir açıklama yapmadı.