Microsoft ve Telefonica, Live Messenger VoIP için işbirliğinde



Ekleyen
robut
Güncelleme Zamanı
08.09.2009

Cuma günü yapılan açıklamada Latin Amerika'nın en büyük telekomünikasyon şirketi Telefonica'nın, Microsoft tarafından Arjantin, Brezilya, Şili, Kolombiya, Peru, ABD ve Venezüella'daki Windows Live Messenger müşterilerine VoIP hizmetleri sağlamak için seçildiği duyuruldu.

Microsoft ve Telefonica arasındaki anlaşma gereği Telefonica'nın VoIP hizmeti "Vovype", Live Messenger ile birlikte çalışacak ve Windows Live Messenger kullanıcıları doğrudan bilgisayarlarından dünyanın herhangi bir bölgesindeki sabit hattı ya da cep telefonunu arayabilecekler.

VovypeeBay'in popüler Skype İnternet telefonu teknolojisine rakip olmayı hedefleyen Microsoft'un Live Messenger VoIP çözümü iyi bir alternatif olarak görünüyor. Bu sistemde Live Messenger kullanıcıları arasındaki telefon görüşmeleri ücretsiz olacak; sabit hatlar ya da cep telefonları ile yapılan görüşmeler ise ABD'de yalnızca dakikası 0.014 dolar olarak fiyatlandırılacak.

Fiyatlar, Kanada'da 0.055$ ve İngiltere'de 0.023$ ile biraz daha fazla olacak fakat yine de hizmetin bu fiyatlandırması rekabeti arttıracak gibi görünüyor. Aslına bakılırsa, Vovype ile ABD'de yapılan görüşmeler Skype ile yapılan görüşmelerden daha ucuz. Skype, ABD'deki kullanıcılar ile yapılan görüşmeler için 0.021 dolar ücret talep ediyor.

Vovype servisinin henüz emekleme aşamasında olduğu belirtiliyor. Şu an dünyanın belirli ülkelerinde kullanımda olan servisin yakın zamanda Latin Amerika'daki kullanıcılar tarafından da kullanılabileceği açıklandı.

Daha önemlisi, mevcut Vovype kullanıcıları bilgisayarlarına gelen aramaları alamayacaklar. Telefonica'ya göre bu işlev "ikinci aşama"nın bir parçası olarak bir süre sonra kullanılabilecek.