Microsoft Security Essentials indirmeyen kalmadı



Ekleyen
obahadir
Güncelleme Zamanı
24.01.2012

Microsoft Security Essentials piyasaya çıkmasından sonraki bir hafta içinde 1.5 milyon kez indirildi.

Microsoft'a ait resmi blogta yayınlanan yazıya göre; daha çok antivirüs programlarına ücret ödemek istemeyen kullanıcılara hitap eden Microsoft Security Essentials, piyasaya çıkış tarihi olan 29 Eylül ile 6 Ekim arasında geçen bir haftada büyük ilgiyle karşılandı ve 1.5 milyon indirilme sayısına ulaştı. İkinci hafta da dahil edildiğinde toplam indirilme sayısı 2.6 milyonu geçiyor.

Veriler incelendiğinde Microsoft Security Essentials'ın özellikle Windows 7 kullanıcıları arasında popüler olduğu gözleniyor. Windows 7 kullanıcılarının %44'ü MSE'ı bilgisayarına indirmiş durumda. Tabi burada ilginç nokta; MSE'nin asıl uyumlu olduğu ve işe yarayacağı Windows XP sistemler için indirilme oranının %33 ile Windows 7'nin gerisinde kalmış olması.

MSE Kullanımı

Adı geçen bir haftalık periyot içerisinde yapılan taramalarda; 4 milyonu aşan sayıda zararlı yazılım tespit edildi. Zararlı yazılımların tespit edildiği 500.000 bilgisayardan %52'sini XP yüklü bilgisayarlar oluştururken, %32'si Vista ve %16'sı Windows 7 yüklü sistemler oldu. Microsoft'a göre bu durum, yeni işletim sistemlerine daha az zararlı yazılım bulaşmasıyla ilgili bilinen gerçeği kanıtlar nitelikte.

Şu anda 19 ülkede kullanılabilen Microsoft Security Essentials ile en çok virüs tespit edilen ülkeler ise sırasıyla; ABD, Çin ve Brezilya oldu.

MSE tarafından tespit edilen zararlı yazılımlar

Microsoft Security Essentials'ı aşağıdaki linklerden indirebilirsiniz:

Windows Vista & Windows 7 için Microsoft Security Essentials indir

Windows Vista 64 Bit & Windows 7 64 Bit için Microsoft Security Essentials indir

Windows XP için Microsoft Security Essentials indir